Japan, Osaka

 

Vi landar på Kansai Airport. En flygplats på en helt egen ö cirka fyra mil utanför Osaka. På andra sidan ön finns städerna Izumisano och Takaishi som flyter ihop som två stora monsterstäder hämtade ur filmen Terminator. Jag vet att det bara är jag, men jag får ändå “Schwarzenegger-känslan”.

 

Ett industrisamhälle jag aldrig sett maken till. Det är troligen det galnaste jag sett i mitt liv. Att försöka visa er med bilder tagna ur bilen är närmast omöjligt. På ena sidan industrier, elverk, elledningar, cisterner mil efter mil. Hyreshusen på andra sidan vägen saknar helt personlighet och allt är bara vit och grå betong. Och helt sisådär, dyker ett blått Ikea upp och sedan en knallröd bro. Vi kör in i Osaka och fortsätter förundras. Gator och broar i flera våningar. Helt plötsligt kör man förbi en byggnad… och ser rakt in på tionde våningen.

 

Vi blir inte långlivade i Osaka. Vi bor i en mindre stad i Osaka Kommun som heter Moriguchi. Hotellet Agora är ganska coolt. De har på sjätte våningen en “Beer Garden” där man sitter och äter och dricker i stora långbord. Och utsikten är svår att klaga på. Men jag bör kanske ändå ha i minnet att Osaka är Japans tredje största stad med 2,6 miljoner invånare nattetid. Dagtid kan befolkningen öka till så mycket som 3,7 miljoner på grund av att det är ett ekonomiskt och kommersiellt handelscentrum som många pendlar till.

Japan, Osaka 1

Japan, Osaka 2 Japan, Osaka 3 Japan, Osaka 4 Japan, Osaka 5 Japan, Osaka 6

Translation
We stayed in Osaka for one night. It is the third largest city in Japan with 2,6 millions inhabitants.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Shit vad speciellt det ser ut !:)

  1. Daniela says:

   Inte alls vad jag väntat mig. Men det är ju bra på sätt och vis :)…
   Tack och lov är inte hela Japan så :)))

 2. Puh, hur ska alla människor få plats på vår planet? När man är i lilla Sverige är det lätt ibland att glömma hur stora städer det finns i andra delar av världen…

  1. Daniela says:

   Jag har ändå varit i New York, Singapore, Paris, men det går inte att
   jämföra. Tror att det är den galet stora industrin och de stora vägnäten
   som gör det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *