Vi lämnar Osaka och påbörjar vår färd mot Kyoto. Vårt första stopp är Nara och Nara Park. Nara var Japans första huvudstad och grundades år 710. Den Japanska huvudstaden har gång på gång flyttats allt eftersom nya kejsare kommit till makten. I Nara finns många många historiska byggnader och betydelsefulla tempel och flera av dem finns i det stora grönområdet Nara Park mitt i stan. 

 

Men i Parken finns också något annat. Något som var den största anledningen till vårt stopp där. Rådjur. I parken strövar mer än 1000 vilda, lite tama och lite efterhängsna rådjur. En efterleva från den tid de betraktades som gudomliga budbärare. Och är man inte försiktig har man lätt tre rådjur efter dig, som biter dig där bak i jakt på riskex, som är det enda man får mata dem med. Och är man inte på sin vakt kan både ens tröja och väska bli potentiell rådjursmat.

 

Det är riktigt underhållande och ett fantastiskt möte. Men man får inte glömma att det är vilda djur. Vi såg några fall där man inte var respektfull och där rådjuret höjde rösten rätt rejält och några fall där man blev stångad på fler ställen än där bak. Vi besökte flera av de små templen i området, bland annat Himura Shrine. Ett litet tempel där man tillber isens gud.  Men det mest betydelsefulla templet i parken är Todai-ji och är ett UNESCO:s världsarv.

 

Det är ett av Japans mest berömda och historiskt betydelsefulla tempel. Den stora hallen är en av världens största träbyggnader och var en gång i tiden 30 % större. Men efter otaliga reparationer från alla bränder, krig och jordbävningar som genom årens lopp härja, fick den sin nuvarande utformning 1709. Den innehåller en stor bronsstaty av Buddha som är 16 meter hög och väger 437 ton. Statyn härstammar från 752. Templets ingångsport från 1199 vaktas av två stycken 8 meter höga trästatyer, som tillsammans med porten representerar Japans allra finaste träsnideriarbete.

 

Japan, Nara 1

Japan, Nara 2

Japan, Nara 3

Japan, Nara 4

Japan, Nara 5Japan, Nara 6Japan, Nara 7Japan, Nara 8Japan, Nara 9

 

Translation
The Nara Park in Nara is also known as the Deer Park. Here you can find over a thousand wilde deers but also a lot of important temples and shrines.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *