201507 Instagram 3

 

Vi befinner oss just nu i Tokyo som också är vår slutdestination på vår Japanresa. Vi började på Okinawa för att sedan flyga till Osaka. Där hyrde vi en bil och började vår färd mot Tokyo. Det har varit en händelserik resa och vi har sett så otroligt mycket. Det ska bli superkul att dela upplevelserna med er här efter hand. 

 

Mina tankar om Japan hittills är komplicerade, precis som landet. Vissa saker är precis som jag trodde de skulle vara. Andra är inte ens i närheten av hur och vad jag trodde de skulle vara. Mycket kan bero på att till exempel egentligen inte visste så mycket om Okinawa, och att ön har en helt egen historia som har påverkats av både Kina och Usa. En annan kan vara att jag inte visste hur stort Japan är. 127 miljoner invånare kräver sina städer. STORA sådana.

 

Japan är landet där allting är större än man tror. Där taxichaufförer kör med vita handskar. Där man hittar tempel och slott insprängda som små oaser mellan stora moderna byggnader. Där det finns varuautomater för dricka runt vartenda hörn. Där alla bugar och bockar och tackar en extra gång. Där det tar en halvtimme att köra två mil. Där ingen har telefon eller platta vid matbordet, inte ens barnen.

 

Där man cyklar med paraplyn fästa på cykelhandtaget. Där man spenderar mer pengar på vägtullar och dricka än något annat. Där det finns nästan lika många Seven Eleven butiker som varuautomater. Där inte alla restauranger har wifi, och finns det så måste man logga in, och få ett mail med kod, moment 22. Där det finns få papperskorgar, men är olagligt att skräpa ner. Där det knappt finns några överviktiga, trots att det äts mycket och det finns såååå mycket restauranger.

 

201507 Instagram 4Japan karta 2

Japan karta 1

 

Translation
Here are some of my thougts about Japan so far.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *