Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Japan, Suwa-28

 

Vi är på väg mot Mt Fuji när hungern slår till. Vi stannar till vid en vägkrog i Suwa vid Suwa Lake, strax söder om Nagano. Vägkrogen har en magisk utsikt över både sjön och bergen, men också över fantastiska gröna, gröna risfält. På utsidan ser det ut som vilken vägkrog som helst, men insidan visar sig vara lite annorlunda, lite bättre. Precis som mycket annat i Japan.

 

Det där med att beställa och betala i kassan, är något man måste vänja sig av med när man är i Japan. På många, många ställen måste man gå via en varuautomat. Och att man inte alltid vet vad man beställer, det kan man bara skratta lite åt och låta sig överraskas. Man står framme vid varuautomaten för att köpa sin matbiljett. Bilderna på nudlar ser alla likadana ut. Fotoappen som mannen hittat och som översätter japansk text till oss, hjälper inte riktigt här.

 

Vi chansar, trycker på några knappar, betalar och går till kassan för att lämna över våra biljetter, men kassörskan bara vinkar bort oss. Så vi går och sätter oss och gör det vi måste göra. Lite snyggt i smyg kollar in hur alla andra gör. Och då bör man veta, att i Japan tittar ingen på någon annan. Man liksom respekterar andra och visar ingen nyfikenhet som vi Européer gör. Och efter en stund ser vi skärmen ovanför kassan blinka till. Vårt nummer, och vi hämtar vår mat. Och igen blir vi överraskade av den höga kvalitén på maten i Japan. Till och med på en vägkrog.

 

Japan, Suwa-27

 

FÄRSK MAT & SNYGGA BUTIKER

Det japanska köket är tveklöst ett av världens mest raffinerade. Inte ens på en vägkrog tummar man på kvalitén. Maten är färsk och supergod. Det japanska köket är också ett av världens mest hälsosamma och varierade med massor av grönsaker, fisk och en uppsjö av spännande rätter. På många restauranger har man bilder på rätterna och ibland visar man till och med upp rätterna i plast och i naturlig storlek. Det finns gott om möjligheter att testa smaklökarna och prova på något nytt!

 

Även i butiken på vägkrogen är det lite annorlunda. Att gå in i en butik vid en vägkrog hemma i Sverige är mer som att gå in i den lokala matbutiken. Här är det som att gå in i den finaste delikatessaffären. Nybakat, vackra presentförpackningar, bakverk i vackra förpackningar och så delikatesser som kanske inte så mycket faller inom sfären för vad vi tycker är delikatess. Små torkade sardiner, burkar med inlagda saker som vi febrilt försöker få vår app att hjälpa oss översätta och andra fantastiskt roliga varor att titta på.

 

Även om vi normalt kan vara ganska äventyrliga med mat, nöjer vi oss denna gången med att köpa några lådor med äppel och päronkakor i fina förpackningar. När vi har njutit av utsikten med vars en kaffe och goda sötsaker,  lämnar vi vägkrogen väldigt upplyfta och glada och fortsätter vår resa mot Tokyo…

 

Japan, Suwa-horz-vert

Japan, Suwa-26

Japan, Suwa-25

Japan, Suwa-24

Japan, Suwa-9

Japan, Suwa-8 Japan, Suwa-10 Japan, Suwa-11-tile

Japan, Suwa-19

Japan, Suwa-4

Japan, Suwa-14

Japan, Suwa-21

Japan, Suwa-16

Japan, Suwa-13

Japan, Suwa-23

Japan, Suwa-18

Japan, Suwa-15

Japan, Suwa-12

 

Translation
To stop at a truck stop in Japan is not the simple experince one is used to. Here u get high end food with high end shopping. The diner by Suwa Lake, south of Nagano, gives u a great experince. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Åh jag skulle verkligen vilja uppleva maten i Japan!!!

    1. Spännande och väldigt varierande. Vi gillade i princip det mesta som vi hann smaka :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *