Mitt namn är Elias och är av aporna som är skojar runt på Monkeyonaplane! Idag har jag fått möjligheten att dela med mig av en bloggpost här hos Daniela. I dagens bloggpost tänkte jag bjuda er på mina bästa tips för er som skall eller funderar på besöka Japan. För att inte denna bloggpost skall bli för lång är tipsen extremt (!) översiktliga och avses endast vara startpunkt för den som är nyfiken på Japan – The land of the rising sun.

Monkey on a Planet, Elias

 

Rutt – Besök Tokyo, Kyoto/Osaka och Hiroshima

För den som har två veckor att spendera i Japan skulle en rutt förslagsvis kunna se ut enligt nedan. Man delar upp resan i fyra delar där man givetvis börjar i spännande Tokyo, japans huvudstad. Därefter tar man sig till kansairegionen och hoppar av i antingen Osaka eller Kyoto beroende vilken typ av stad man gillar bäst. Osaka erbjuder mat, shopping, kvällsnöjen i mängder medan Kyoto som även den är en stor stad erbjuder ett otal tempel och kulturella turistattraktioner. Det spelar ingen roll om ni väljer att övernatta i Osaka eller Kyoto då det endast tar ca 30-40 minuter med kollektivtrafik, tåg, mellan städerna. När ni är nöjda med kansairegionen tar ni er vidare till Hiroshima för att besöka bl.a fredsmonumentet. Avslutningsvis tar ni er tillbaka till Tokyo för att spendera ytterligare några dagar i huvudstaden som har enormt mycket att erbjuda.

Tokyo –> Osaka/Kyoto –> Hiroshima –> Tokyo

Tokyo

Shopping, nattliv, kulturella attraktioner, allt finns i Tokyo. Staden är dock väldigt stor och man kan lätt missa sevärdheter. Ta därför med en guidebok för att få ut så mycket osm möjligt av ert besök. Nedan är dock tre förslag på sevärdheter/områden att besöka när ni är i Tokyo.

  • Asakusa: Besök Sensoji-templet
  • Akihabara: Tokyos centrum för manga, anime & elektronik.
  • Shibuya: Mat, shopping & Nattliv.
  • Takeshita street: Shopping

 

shibuya-crossing

Tokyo 1, Monp Tokyo, sensoji, Mop

 

Osaka/Kyoto

Osaka och Kyoto är två väldigt olika städer. Osaka bjuder på storstadsliv och Kyoto bjuder på betydligt mer av det traditionella Japan. Enligt mig bör båda städerna besökas men beroende på vad man själv gillar kan man välja att övernatta i den staden som passar individens preferenser bäst.

  • Osaka: Umeda bjuder på mat, shopping & barer.
  • Osaka: Namba bjuser på mat, shopping & nattliv (nattklubbar).
  • Kyoto: Besök the golden temple och de otal andra tempel som finns i Kyoto.
  • Kyoto: The imperial garden.

 

Osaka

osaka3

Kyoto, Mop

 

Hiroshima

Hiroshima ligger på den egna must-visit-listan så jag har tyvärr inga foton därifrån. Men jag har hört att staden har mycket att erbjuda den historieintresserade. Det är också en vanligt hållplats på många Japanrutter som turistbolagen erbjuder.

  • Hiroshima fredsmonument

Transport – Flyg, Tåg/Buss/

För den som väljer en rutt i stil med den jag nämner ovan rekommenderas ett Japan Railpass. Det är ett tågpass som erbjuder obegränsade resor med i princip alla tåg i Japan, inkl. Japans höghastighetståg. Då tågpriserna i Japan är extremt dyra är det ett ekonomiskt sätt att sig runt. Därtill är det också ett väldigt bekvämt och snabbt sätt att ta sig runt i landet. Observera dock att man måste köpa ett japanskt tågpass innan man reser in i landet samt att man måste besöka landet med ett turistvisum för att få bruka tågpasset. Det andra alternativet skulle kunna att köpa ett busspass hos till exempel Willer Express. Nackdelen är främst att restiden är längre, något man har en brist av om man endast har två veckor att spendera i landet. Fördelen är dock att det är ännu mer ekonomiskt än tågpasset. Vidare kan man olikt tågpasset resa X antal gånger på en tremånadersperiod.

 

Boende – Välj hostel!

Vi har alla, olika krav på vårt boende när vi reser. Vandrarhem, Hostels, skrämmer en del medan en del älskar det. Jag tillhör den senare gruppen och vill trycka lite på att den som besöker Japan bör prova att bo på ett vandrarhem. Renligheten i Japan är utomordentlig och säkerheten är hög så om det är någon gång man skall prova så är det när man besöker Japan. Återigen, vi är olika. Men på mina resor är det inte bara destinationerna som har betydelse. Människorna man träffar längst rutten ger mig minst lika mycket värde. Ät frukost med någon från Ryssland, prata politik med någon från USA och ta en öl med någon från Finland. Vet vet vad som kan hända? :)

I vår Japansektion finns fler artiklar om Japan.

 

dotonbori. Mop

Japan, Mop 2

Japan, Mop 3

Japan, Mop 4

 

Translation;
Todays visiting Travel blogger is Elias from the Blog Monkey on a Plane.

 

Text: Elias / Monkey on a Plane
Foto: Elias / Monkey on a Plane

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *