Veckans gästbloggare är Linda Bergstrand som har bloggen Res Med Barn. Idag gästar hon oss med ett inlägg om Gran Canaria, på ett nytt sätt.

Linda presenterar sig själv:
Mitt namn är Linda Bergstrand och det är jag som ligger bakom resmedbarn.se . Jag är en resebloggande ensamstående mamma med mer än tio års erfarenhet av bloggande och skrivande och jag byggde också upp mammabloggportalen Bloggmorsorna när det begav sig. Min lille kille är en riktig vagabond med resvana utöver det vanliga och vi njuter av våra resor till fullo. Jag vill med min blogg inspirera, tipsa, dela och berätta om hur enkelt och roligt det är att resa med barn och övertyga er om att inga resor är omöjliga!

// Linda

 

Gran Canaria, Res med barn 9

 

Gran Canaria är sedan länge ett uttjatat resmål. Det har skrivits spaltmetrar om ön och tipsen formligen regnar över oss. Ofta är det öns södra delar som nämns, men någon gång ibland vill någon reseskribent gå helt bananas och berätta om Las Palmas, som det nya heta. Glöm allt det! Nu kör vi Gran Canaria in reverse!

Först av allt, boka för guds skull inte in Gran Canaria under turistsäsongen! Åk när charterflygen med säkerhet lämnat ön och ha din bas i Las Palmas eller något av de mindre ställena på öns södra delar. Titta på kartan, välj ut några kustnära destinationer, googla dem och försäkra dig om att de inte finns med i charterbolagens broschyrer. Då har du kommit en bra bit på väg! Tro det eller ej, men sommaren på Gran Canaria är fantastisk och jag skulle inte vilja säga att det är för varmt heller.

Det är visserligen sant, flygstolarna är dyrare off season, men vad det gäller boende så är det ofta tvärtom. Dessutom får du faktiskt chansen att se lite av det genuina Gran Canaria och du kommer att träffa på kanarier som varken kan eller vill lära sig svenska. Spännande va!?

 

Gran Canaria, Res med barn 1 Gran Canaria, Res med barn 7

 

Mitt första tips till att visa det genuina Gran Canaria är Las Coloradas. Där är husen nästan lika färgglada som i Miami och det är allt annat än ett turistområde. Här finns bara en restaurang och det är just den jag tänker att ni ska besöka. Efter en god måltid i en genuin by promenerar ni tillbaka till Las Palmas, allra helst lagom till solnedgång, för den är fantastisk och utsikten är obeskrivbar.

Har ni barn, eller bara gillar natur och skog, tycker jag att ni ska lägga en dag på att ta er upp till Finca Osorio. Här kan ni promenera, titta på djur och grilla. Det kan man visserligen göra i Sverige också, men naturen skiljer sig en hel del från den vi är vana vid hemma och här kommer ni att bli en del av alla andra familjers barbecues och ni kommer att känna på vad det innebär att leva spontant! Kort sagt, ni kommer återigen att få smaka på det riktiga Gran Canaria.

Sist men inte minst vill jag tipsa om stranden Guigui. Hit når man bara om man verkligen vill och ni kommer inte att behöva slåss om platsen väl där. Förbered er på en hel del promenerande och om ni hyr bil så styr ni den mot byn Tasartico, men därifrån är det som sagt fötterna som gäller. Väl framme kommer ni att hålla med mig om att det var värt varje steg. Återigen visar Gran Canaria sig från sin bästa sida och man förstår att den charterö vi trodde Gran Canaria har så otroligt mycket mer att erbjuda.

Dessa tre pärlor är bara ett litet urval av alla guldkorn som finns bortom färgglada parasoll och importerad sand. Våga leta er bortom det och besök det genuina Gran Canaria. Det finns verkligen en helt ny värld att upptäcka!

 

Gran Canaria, Res med barn 8 Gran Canaria, Res med barn 6 Gran Canaria, Res med barn 5 Gran Canaria, Res med barn 4 Gran Canaria, Res med barn 3 Gran Canaria, Res med barn 2

 

Translation;
This weeks guestblogger is Linda Bergstrand from the blog Res Med Barn. Her article is about Gran Canaria. 

 

Text: Linda Bergstrand / Res Med Barn 
Foto: Linda Bergstrand / Res Med Barn

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

1 Comment

  1. Roligt att läsa om ett annat Gran Canaria! Jag tänker på när jag “gjorde” Teneriffa bortanför turistträngsel och parasollstränder, vilket var en himla fin upplevelse! Kan tänka mig att grannön GC är lika vacker när en kommer bort från den första, polerade ytan. Tack för tipsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *