Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Tunisien

 

2001. Det var då vi besökte Tunisien. Det har gått 22 år sedan dess. Jag brukar ju lite skryta med att vi sällan “återvänder” till samma land, men nu ska vi återupptäcka detta Afrikanska land. Och så klart måste jag besöka det analoga arkivet, innan vi återvänder, för att minnas tillbaka.

 

Det finns 79 analoga bilder från denna resa. På en hel vecka. De togs så klart med kamera och filmrulle. Idag tar jag 79 bilder på en timme. Minst. Vi upptäcker att vi dessutom har 78 digitala bilder. Vi tror att de kommer från mannens första digitala kamera. Minnena, de får plockas fram från ett fysisk fotoalbum. Resedagböcker och fotoalbum har jag från alla resor jag gjort, sedan jag kunde skriva, fram till att man inte längre behövde pappersdagböcker :).

 

Innan jag börjar bläddra bland bilderna, försöker jag minnas tillbaka. Vad minns jag utan att bli påmind? Jag minns att det var första gången vi bytte hotell på plats. Det blev något av en vana på flera resor efter det. Vi var mindre vana vid fina hotell då, men det fanns gränser för vad vi stod ut med. Som att bo mot en gränd där katter skrek hela natten. Jag minns att det blåste. Att turisterna gick i shorts, medan lokalborna hade dunjackor. Och att vi utgick från Sousse.

 

 

GOLF, UTBROTT & SAHARA

Jag minns att mannen spelade golf med några nya bekanta och att jag låg vid poolen. Jag minns att jag för första gången bröt mitt reselugn när jag blev ovän med några säljare om några tavlor jag ville köpa. Och så minns jag utflykten till Sahara. Jag minns inte boendet, men jag minns lägerelden på kvällen och den fantastiska kamelridningen morgonen därefter. Jag tror det var där och då, som jag blev förälskad i öknar. Och, så minns jag den vackra fågelburen jag köpte. Som jag aldrig ångrat att jag tog hem.

 

Sedan börjar jag med att kika på bilderna. Jag minns inte alls att vi var så sociala med våra medresenärer. Det var vi tydligen. Vi var bevisligen till och med ute och dansade. Det har jag inget minne av alls. Vi var också på någon guidad stadstur. Inget minne av alls. Jag hade också glömt att vi besökte inspelningsplatsen för en av Star Wars filmerna. Och jösses, jag använde nagellack. Har jag troligtvis inte gjort sedan dess. Vi kan väl också vara överens om, att jag verkligen såg bilder annorlunda då, för tjugo år sedan. Men att ta bilder genom flygets fönster… jag det gör jag fortfarande :).

 

 

VAD DAGBOKEN SÄGER OM VÅR RESA TILL TUNISIEN

Jag tänker att jag ska se vad resedagboken säger om denna resa. Av någon anledning hittar jag alla mina resedagböcker, utom just den till Tunisien. I det fysiska fotoalbumet har jag bara skrivit små korta kommentarer. El jem. Oas. Verkar inte som jag var så inspirerad till att skriva mer i albumet.

 

De flesta av bilderna är digitaliserade från gamla negativ. Men en hel del är avfotograferade med mobilen från de fysiska bilderna. Jag har upptäckt att det faktiskt blir bättre kvalitet än att lämna in och framkalla gamla negativ. Det enda jag har gjort med dem, är att rätta till horisonten, det verkade inte som att jag tyckte det var så viktigt att den var rak på den tiden. Och så har jag lagt på lite skärpa. De här bilderna förklarar också varför jag inte gillar att vara med på bild… ni ser obekvämligheten :)). Som vanligt kommer ni från och med måndag kunna följa vår i Tunisien live framför allt på Instagram.

 

Ingen aning om vem det här är… men han verkar viktig :).

 

Tunisien

Tunisien

Tunisien

 

Translation
It´s been 21 years since we visited Tunisia for the first time. Next week we will be rediscovering the country. But before we do that, we look back at our first trip to this north african country.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *