Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Tunisien

 

En lång dag har precis blivit lite längre. Premiärflyget som skulle gå 19.30, är flyttat till 21.30. Till 22.20. 22.30. 22.46 pågår fortfarande en något kaotisk boarding. Handbagage i överflöd. Trots det är stämningen hög. Ingen stress. Inga diskussioner.

 

Folk studsar upp och hjälper till där det behövs. Det liksom bara flyter på med ett konstigt kaotiskt lugn. Ja… bortsett från barnen som gråter då. Det där med tryckutjämning är ju inte alltid så lätt. Direktflyget med Nouvelair från Stockholm till Tunisien är det första på många år. Men definitivt ingen premiär för själva planet.

 

22.53. Bara en person kvar som inte sitter ner. Jag har inte läst programmet för den kommade veckan, men däremot har jag läst allt jag kommit över om Tunisien senaste. Visste ni, till exempel, att det under 60 och 70-talet fanns många svenska skolor här. Det för att många svenska ingenjörer jobbade här då. 23.00. Exakt. Planet tar sats och vi lyfter. Energin som gruppen hållit i flera timmar, slocknar som på beställning. Helena och Peter har rest till Arlanda från Finland, där deras husbil står. Vi har rest via Malmö och Sturup. Nicolas har rest från Borås. Och Desiree från Oslo. Bara Petra befann sig i just Stockholm inför resan. Och den långa dagen tar ut sin rätt.

 

LÄS MER: Fler artiklar om Tunisien

 

 

ARLANDAS NYA TERMINAL & SVENSKT LÖSGODIS

I taxfreeshoppen blir jag alldeles till mig av den svenska avdelningen och fokus på det som svensk kultur innebär. Blir så glad av att man låtit så många svenska märken ta plats. Men också att man lyft det som innebär Sverige. Lösgodis. Lakrits. OP. Skånsk gin [från Eslöv, hade ingen aning]. Svenska nubbar. Och Swedish fika. Vi får också vara med om att testa säkerhetskontrollen på Arlandas nya terminal 5, Porten. Precis som utlovat är det ljust, luftigt och skandinaviskt vackra raka linjer.

 

Den mest slående delen är en 330 meter lång tillbyggnad som blir utrikesterminalens nya fasad utåt. Men att de är inne i en testfas, går inte att missa. Att man numera ska gå fram till en plats vid bandet i säkerhetskontrollen, när en grön lampa lyser, har man liksom glömt att berätta för oss. Men vi kopplar kvickt. Fram vid grönt. Lägg dina väskor i en låda. Skjut lådan framåt. Klart. På andra sidan scannern, finns inga bänkar. Än i alla fall. Att packa ner sina saker igen blir lite av en utmaning för många. Och att man numera inte behöver packa upp datorn har man glömt berätta för oss.

 

 

PREMIÄRFLYG MED NOVELAIR TILL TUNISIEN

Trots att man knappt marknadsfört premiärflyget, är planet fullbokat. Men ibland är en premiär ett första test. Då allt som kan gå fel ska upptäckas. Som det där med handbagaget. Kanske att man bara kan betala med kontanter för snacks och dricka. Och helst med jämna pengar. Vi är tacksamma för snacksen vi inhandlat på  taxfreen. För på själva flyget ingår i detta nu ingen mat. Och serveringens utbud är begränsat. Men vi behöver inte vara hungriga länge. På hotellet väntar lite kall nattamat.

 

 

PASSKONTROLL, KAMERAKONTROLL & CHECKIN

02.15 Landar vi i Tunis. Flygtiden som normalt är cirka fyra timmar har tagit 3 timmar och 15 minuter. Lite av förseningen har tagits igen. Som journalister och fotografer, måste all fotoutrustning deklareras. Tar en stund. Å andra sidan gick vi i en egen kö. För diplomater och sådant folk :). Check på den. Cirka 03.30 checkar vi in på hotell Golden Tulip Cartago Tunis. Vi är alla ganska matta. Jag som normalt har svårt att somna, vet inte ens vad som hänt när larmet ringer fyra timmar senare. Jag snoozar. Två gånger. Hoppar över allt vad frukost heter. Tar en kaffe på väg till bussen. Och så är vi igång. Dags att upptäcka Tunisien på riktigt.

 

BTW Temperaturen ligger mellan 35 och 39 grader. Need I say more :)

 

 

Translation

We ate  leaving for Tunisia with one of the first direct flights in s long time. It is the newly started Nouvelair the is flying between these destinstions.

 


Denna resa är en PR-resa arrangerad av Nouvelair och Discover Tunisia.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Alltså ÄLSKADE verkligen nya säkerhetskontrollen på Arlanda! Så himla smidigt att slippa hålla på att tömma i princip hela ryggsäcken på bandet ;)

    1. Flrlåt för sent svar. Eller hur. Bättre sent än aldrig. Hoppas bara många fler hakar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *