Brev och vykort från förr

 

Det har säkert gått tjugo år sedan jag läste boken Rensa i Röran med Feng Shue. Den boken blev starten på att årligen rensa bland lådor, garderober och förråd. Och jag blir faktiskt lite lyckligare efter varje gång jag rensat. Tomma skåp och lådor gör mig lycklig och ger mig en känsla av frihet.

 

Före boken, fanns det lådor och ännu fler lådor med minnen från barndomen. Pärmar fyllda med alla skolpapper sedan gymnasiet. Och dessutom de flesta av mina skolböcker. Att våga kasta dem blev starten till att våga göra sig av med mer och mer. Att det mesta, i pappersform, dessutom går att hitta på webben gjorde så klart allt enklare. Muggar som jag köpt på resor sorterades ut. Likaså de cirka trettio trämasker vi samlat på oss under våra resor tillsammans.

 

Lådor med  kramdjur åkte ut. Lådor med söta tomtar. Sedan blev det bara lättare och lättare. Mer och mer åkte ut. Och resorna med bilen full av prylar till Erikshjälpen blev bara fler och fler. Där är dock en sak som jag har lite svårare för att rensa ut. Skor, jackor och resedagböcker. Jag är ingen fashionista, men jag är väldigt svag för skor. Till och med höga klackar, fast jag oftast bara går i sneakers.

 

LÄS MER: Världens populäraste souvenirer

 

Brev och vykort från förr

 

BOKEN RENSA I RÖRAN MED FENG SHUI

Det är inte ofta jag rekommenderar böcker, men vill du göra en liten förändring och rensa upp, är denna lilla bok perfekt. Den är liten och lättläst. Och ger bra konkreta tips till förändringar.

 

Rensa i röran och förändra ditt liv! Här får du inspiration att röja och rensa som aldrig förr. Att gå igenom lådor, garderober, bokhyllor, vinds- och källarutrymmen, lägga i olika högar beroende på vad som ska hända med sakerna, skänka bort, sälja på loppmarknader, annonsera. När du städar och röjer ut befriar du dig samtidigt från negativa känslor och bereder plats för ny och positiv energi. Karen Kingston har många års erfarenhet av att arbeta med feng shui och hon förklarar hur alla onödiga saker vi har i våra hem får energin där att stagnera. I den här lilla men innehållsrika boken ger hon handfasta råd och många inspirerande exempel på hur andra har gjort och vilka omvälvande resultat de har uppnått.

– Karen Kingston

 

 

DAGS ATT RENSA BLAND BREV & VYKORT

Senaste veckorna har jag åter börjat känna ett behov av att rensa lite. Turen har kommit till Julsaker och brev och vykort. Brev och vykort är en den fjärde kategorin som jag haft svårt att rensa ut. Men nu känner jag att det är dags. Här finns massor med vykort från tiden när man skickade sådana till varandra
från sina resor. Kort som oftast inte hade kommit fram när man kom hem. Här finns mängder av Julkort. Vykort om att träffas och att man har flyttat med bifogad ny adress. Och så det viktigaste av allt. Brev från brevvänner. Och så kärleksbrev.

 

För er som tillhör den yngre generationen, en brevvän är en vän som bor någon annanstans i Sverige eller i världen, och som man måste skicka fysiskt brev till, för att det är för dyrt att ringa och Internet inte finns. Jag har tre sådana lådor. Målet är att det bara ska finnas en kvar. Eventuellt bara en halv. Och första gallringen är ganska enkel. Julkort och födelsedagskort. En låda borta. Men sedan blir det svårt. Att kasta breven, blir plötsligt emotionellt. Ska man läsa igenom dem först, kommer det här projektet ta månader. Man skulle  ju kunna fotografera av dem… men vet du vad?! Denna gången nöjer jag mig med en låda och fortsätter en annan gång.

 

Brev och vykort från förr

 

ATT FÅ ETT RESEBREV

Utan internet och mängder av TV-serier att plöja igenom, hade man tid att läsa böcker. Och att skriva brev. Det var okej att det tog flera dagar. Det var så vi kommunicerade. Precis som man idag skapar en Tiktok, skapade vi långa brev, med flera sidor av text, bilder och collage. En nära gymnasievän flyttade till Usa ett tag som au-pair. Och från henne och San Fransisco kom långa helt underbara brev. Hur skulle man kunna göra sig av med dem?! Och i andan att som femtioplusare och testa nya saker, har jag för andra gången testat göra en film jag pratar till :).

 

Har du sparat dina analoga, handskrivna, brev och vykort?

 

Brev och vykort från förr

Brev och vykort från förr

 

Translation
If you remember times when interacting with family and friends through fysical mail, you are probably born before the 1990´s. I am trying to declutter, but boy it is hard to get rid of old letters and postcards.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *