Vi har de senaste åren tagit vara på helgerna när vi behövt åka till Stockholm för olika event, till att göra en hel weekend av resan. Tyvärr har det inte blivit några reportage av de besöken, än. Idag vill jag dela med mig av vårt besök på Rimforsa strand på Valborg för ett och ett halvt år sedan. Ja, tiden går fort. 

 

Vi hade varit i Stockholm för att vara med på Travellinks Bloggevent för Resebloggare. Innan vi lämnade Stockholm gjorde vi ett besök på Bergianska Trädgården och Gamla Orangeriet. Jag hade läst om det hos Jeanette Seflin som tar fantastiska bilder och var såld efter hennes inlägg. Efter besöket fortsatte vi mot Rimforsa som jag hade hittat på en sida som heter Countrysidehotels.

 

Rimforsa strand är ett litet konferenshotell vid Linköping i Östergötland, som ligger helt ljuvligt vid Åsundens Strand. Den fina gamla byggnaden är från 1911 och bara så där fin som gamla Svenska gårdar är. Vi åker dit för att bara vila och äta god mat, men vill man inte det finns det mycket att se och göra. Man kan ta ett morgondopp eller se kvällssolens sista strålar vid strandbastun. Det erbjuds utmanande teamkamper, yoga, vinprovningar, matlagning, båtturer, utförsåkning i Tolvmannabacken eller picknick med en lyxig delikatesskorg.

 

Kvällsmaten är helt fantastisk och gjord på lokala och säsongsaktuella råvaror. Och den där Ramslökssoppan är bland de godaste soppor jag någonsin ätit. Kvällen avslutas i Rimforsa med en äkta Svensk Valborg. Eld, sång och fyrverkerier. Å dagen efter vaknar man upp i ett magiskt landskap.

 

UTFLYKTSTIPS

# Utforska Trollegater, ett av Svergies största område med urbergsgrottor och Hallstad ängar.

# Shoppa på krukmakeriet Hjortlunds i Kisa.

# Är du matintresserad rekommenderas en tur till marmeladeriet Hargs Gård utanför Kisa, Stafsäters Gårdsglass, den mysiga getfarmen Löts Gård utanför Vikingstad eller en tur till Nostalgimacken i Björkfors.

# Kinda Kanal! Kinda Turistbyrå har all information om evenemang och sevärdheter runt omkring Rimforsa Strand.

# En kylig och kall vinter lämpar sig Åsunden mycket väl för skridskoåkning och 20 minuter därifrån finns Tolvmannabacken med fin utförsåkning.

 

 

 

Translation:
Rimforsa Strand in the landscape of Östergötland in Sweden is an stunning place for a weekend getaway. Great food and magical nature. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. For et nydelig sted. Vakre omgivelser og maten ser utrolig god ut. Masse flotte bilder du har tatt også.

    1. Tack Laila. Verkligen en fin plats att ladda batterierna på. Och maten är verkligen supergod :)

  2. Så fine bilder! Dette så ut som et skikkelig idyllisk sted. Skulle gjerne smakt på den maten altså!

    1. Tack Renate! Ja, det är verkligen en av de där Svenska idylliska platserna. Jättefint och riktigt god mat :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *