I raden av annorlunda boende, måste vi ha stött på ett av de märkligaste. Vad sägs om en egen  ö helt byggd av 100 000 petflaskor. Richie Sowa är mannen som förverkligade drömmen om riktig frihet. Efter att ha lämnat vänner, jobb och familj fann han 2005 sin väg till Cancún i Mexiko. Väl där livnärde han sig på att samla pantflaskor och kom på idén att bygga en alldeles egen ö.

Spiral Island är namnet på två flytande konstgjorda öar i Mexico som byggts av britten Richart “Rishi” Sowa. Den första förstördes av en orkan 2005, den andra har varit öppen för visning sedan 2008. Spiral Island har varit med i ett antal tidningar och TV dokumentärer runt om i världen, och har varit med i ett avsnitt av “Ripley ‘s Believe It or Not” och på MTV-programmet “Extreme Cribs” 2011.

I slutet av 2007 började Sowa bygga den nya “Spiral Island” i vattnet Isla Mujeres , “Island of Women”, nära Cancun. Det öppnade för turer i augusti 2008. Den nya ön var från början 20 meter i diameter , som sedan utökades till 25 meter. Den nya ön har tre stränder, ett hus, två dammar, ett soldrivet vattenfall och flod, en våg som driver tvättmaskin, solpaneler, växter och ett mangroveträsk . Frivilliga hjälpte till med projektet. Sowa kommer att fortsätta att göra förbättringar till ön, så det kommer alltid att vara ett pågående konstverk.


Källa: [Escape360][Wikipedia][Retardzone][Spiralislanders]

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *