Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

 

Första gången vi hyrde bil på en resa var 2002 i Mexiko på Cozumel. Vi var på en två veckors kryssning i Karibien och ville utnyttja vår tid i land på bästa sätt. Så vi hyrde en jeep och körde runt hela ön. Sedan dess har vi nog inte gjort någon resa, där vi inte hyrt bil åtminstone några dagar. Denna gången blev det i Japan.

 

Vi började vår Japanska resa på Okinawa. Vi flög till Naha och stannade där tio dagar för lite sol och strand. Men istället för strandliv blev det hyrbil för att upptäcka ön. Känslan där var helt annorlunda än från resterande resa i Japan. Om det berodde på den ständigt närvarande amerikanska militären eller inte, kan jag inte riktigt svara på. Men det var annorlunda och inte så traditionellt Japanska som man skulle kunna tro. Efter Okinawa var det dags att flyga vidare till Osaka. Där väntade nästa hyrbil. Den skulle komma att ta oss cirka 13o mil. Från Osaka i söder, till Nagano i Nordväst och österut mot Tokyo.

 

Jag kan utan tvekan säga att det är en av de mest minnesvärda resor vi någonsin gjort. På många sätt. Inte bara för att vi fick vara med om så mycket, men också för att Japan inte riktigt var som bilden jag hade av hur det skulle vara. Och trots att det redan är tre år sedan vi gjorde resan, är jag långt ifrån klar med att skriva om allt vi varit med om. Jag är ju inte så bra på att göra inlägg som sammanfattar upplevelser. Jag vill gärna att varje plats får sitt eget inlägg där jag kan visa mer i bilder. Så här kommer vår resa kronologiskt och alla platserna som vi hunnit skriva om än så länge.

 

OKINAWA [Dag 1 – 10]

Vi flyger till Naha på Okinawa från Köpenhamn via Dusseldorf och Tokyo. Vi har hyrt bil för hela perioden trots att planen är att bara vila och hänga på stranden. Bristen på solstolar, inga alls, och den öde stranden, gör att hängen på stranden inte alls blir som vi hade tänkt oss. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Istället använder vi hyrbilen mycket mer än vi tänkt och kör runt och upptäcker Okinawa. Ett tips om ni ska vara på Okinawa under högsäsongen Juli och Augusti. Boka hotell i tid. Många Japaner åker hit på sin semester och bor gärna på strandhotell. Även om de inte solar eller badar alls. Möjligtvis morgon eller kvällsdopp.

The hikes are off
Besök på en odling av Okinawan Seagrapes
Cape Maeda, ett av Okinawas populäraste dykställen
Att äta på ett Japanskt Steakhouse
Djävulsrockor och Valhajar på Okinawa Churaumi Aquarium
The Mihama American Village på Okinawa
När man inte är fotogenisk, men gör som lokalborna, Purikura

 

 

OSAKA [Dag 10 – 11]

Efter tio dagar är det dags att lämna Okinawa. Vi flyger från Naha till Osaka där vår nästa hyrbil väntar. Oh Osaka. Denna stad som chockar mig som ingen stad någonsin gjort. Chocken lägger sig aldrig och vi stannar bara en natt.

Osaka, när det känns som man är med i en Schwarzeneggerfilm

 

NARA [Dag 11]

Nara hamnade på vår lista av en anledning. Rådjuren. Jag hade hört talas om en park där man kunde umgås med rådjur och vi bara var tvungna att ta oss dit. Det visade sig bli ett riktigt bra beslut. Vi övernattade dock inte i Nara, utan körde vidare samma dag mot Kyoto.

Nara Park och “tama” men vilda rådjur

 

 

KYOTO [Dag 11 – 14]

Om det är något ställe som man måste besöka i Japan, är det Kyoto. Om man inte har obegränsat med tid, gäller det att planera den tiden man har ordentligt. För här finns så mycket att se. Vi valde att bo i staden Uji. Mindre och lite trevligare att bo i än stora Kyoto. Härifrån tog vi oss runt och besökte många av Kyotos sevärdheter, men långt ifrån färre än vad man skulle kunna se. Vi hittade i Uji en helt underbar traditionell Ryokan och det var perfekt att bo där under denna etappen av resan.

Tio tusen portar och Fushimi Inari Shrine i Kyoto
13 Sevärdheter i Kyoto i Japan
Geishadistriktet Gion i Kyoto
Uji, Byodoin Temple och elva andra saker att se i Uji
Att bo på en traditionell Ryokan i Japan
Arashiyama Bamboo Forest och Tio andra saker att se i Arashiyama
Bento Box, lunchlåda på Japanska
Arashiyma Monkey Park Iwatayama, Kyoto

 

 

TAKAYAMA [Dag 14]

Takayama var en av våra absoluta höjdpunkter. Gamla stan var kanske det enda stället som uppfyllde min dröm och min bild av Japan. De gamla trähusen, de traditionella butikerna och de traditionella restaurangerna. Ja, magiskt om ja får säga.

Takayama, Sakébryggerier och Japanska Delikatesser

 

 

KANAZAWA [Dag 14 – 15]

Vi lämnar Takayma för att ta oss vidare till Kanasawa. Jag har sett bilder av ett vitt slott på Instagram och läst att det ska finnas en samurajby här. Slottet var helt klart fantastiskt, men samurajbyn var det inte mycket kvar av. Kanasawa är utöver det en ganska modern, vacker och grön stad och parken runt slottet är oerhört vacker.

Kanazawa Castle, Kenrouk-en Park och Samurajdistriktet
På Teceremoni i Japan

 

 

NAGANO [Dag 15 – 16]

Vi lämnar Kanasawa med siktet ställt på Nagano och Jigokudani. Jigokudani var ett av de första platserna som markerades på kartan. Alla dessa naturprogram jag sett genom åren med de Japanska snöaporna. Och känslan var precis så stor som jag hade hoppats. Ett stop som skulle bli en timme eller så, blev en hel förmiddag och lite till.

De Japanska Snöaporna i Jigokudani Moneky Park i Nagano
Att äta på en vägkrog i Japan

 

 

HAKONE & FUJI [Dag 16 – 17]

Från Nagano börjar vi köra inåt landet, österut, mot Tokyo. Med Mt Fuji som ett ständigt torn i horizonten, kör vi genom gröna landskap, vackra åkrar och söta byar. Målet är satt på Mt Fuji och station fem. Vi ska inte klättra denna gången, men att ta chansen att se Mt Fuji på närmare håll måste man. Vi väljer Kawaguchiko-sidan där det också finns ytterligare två tempel jag sett på Instagram som vi bara måste besöka. Har tyvärr inte hunnit skriva om Kawaguchiko än.

En regnig och mulen dag på Mt Fuji i Japan
Vi tar en båtttur i äkta turistanda på Lake Ashi i Hakone i Japan

 

Japan Mt Fuji

Japan, Hakone, Lake Ashi

 

TOKYO [Dag 17 – 21]

Vi avslutar vår Japanska roadtrip i Tokyo. Vi inser ganska snabbt, när vi letar efter hyrbilsstället, att det var rätt beslut att inte ha bil i Tokyo. Alla broar över broar, flera plan över marknivå, ger GPS´N “tuppjuck” som vi säger i Skåne. Vi kör runt och runt och letar efter bilfirman, tills vi inser att vi inte är på rätt plan. Till sist hamnar vi rätt, lämnar bilen, och tar tunnelbanan till Akasaka och hotel New Otani där vi ska bo resten av vår resa. Tokyo är en otrolig stad och vi hade ingen plan alls. Vi hade bokat en restaurang, Tapas Molecualar Bar, och resten skedde spontant. Vi kommer absolut att åka till Tokyo igen.

På hög nivå, Tapas Molecular Bar i Tokyo
Tsukiji Fish Market i Tokyo, en av världens största fiskmarknader
Ueno Park och Ueno Zoo i Tokyo
Hotel New Otani i Tokyo, Hotellet som är ett helt kvarter
Ön Odaiba i Tokyo, dinern Longboard Cafe och 16 saker att göra på ön
Den roterande restaurangen View & Dining The Sky i Tokyo

 

Japan, Tokyo, Odaiba

 

ÖVRIGA TANKAR OM JAPAN

Det är inte alltid lätt
Några tankar om Japan i korthet
Fast Food i Japan

VÅRA TOPP TRE FAVORITSTÄDER

# Arashiyama
# Takayama
# Kyoto, Gion

VÅRA FAVORITBOENDEN

# Ryokan i Uji i Kyoto
# Hotel New Otani i Tokyo

LÄSTIPS INFÖR DIN ROADTRIP I JAPAN

# Hyrbildsguide
# Alla våra inlägg om Japan hittar du här

 

 

Translation
We spent three wonderful weeks in Japan driving and exploring this exciting country. We explored thirteen destinations and drove 1000 kilometers. And still, we have only seen a fraction of what we want to see. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

 1. emolis says:

  Åh Japan! Vi var också där för tre år sedan och fastnade direkt för landet. Nästa år planerar dottern att studera i Kyoto ett år och därmed har jag redan börjat drömma om en ny resa dit för att hälsa på :) Snöaporna missade vi så de blir ett måste, likaså att besöket inte sker under superheta sommaren som sist utan istället under körsbärsblomningen.

  1. Det är något visst med landet :). Men åh vad häftigt att hon ska läsa i Kyoto. Perfekta tillfället för dig att åka dit igen. Ja, snöaporna är bara ett måste :).

 2. Vilken resa! Mycket läsning jag missat:).
  Drömmer om en japansk tågresa från norr till söder.

  1. Tror aldrig jag har gjort så många inlägg från en resa :). Det kanske ska bli er nästa långresa ;). Skulle vilja göra norra Japan också.

 3. Vad spännande att ni alltid hyrt bil på alla resor sedan 2002!
  Att hyra bil på resa är ju praktiskt och trevligt, men vi kan ibland känna att det är skönt att inte göra det också. För det kan ju även vara lite stressigt med parkering, trafik, att hitta osv. :-)

  1. Visst kan det vara så. Men även om vi har bil är det inte alltid vi använder den hela tiden. Som i Cinque Terre. Då fick bilen vila när vi istället tig oss runt med tåg. Likadant på Amalfikusten. Gäller att hitta bra pris på hyrbil :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *