kyoto-arashiyama-bamboo-forest

 

Redan när man kör in i Arashiyama blir man tagen av de vackra omgivningarna. På den vackra träbron Togetsukyo ser vi otaligt antal paraplyer i olika färger. Längs med floden Hozugawa sitter turister och bara njuter. Sagano-Arashiyama blir snabbt ett av mina favoritställen i Japan.

 

Det är riktigt vacker förort till Kyoto och hit åker man också för att se körsbärsblomning och höstens olika färger. Arashiyama betyder “stormbergen” och för den som vill vandra i berg ska den tre timmar långa vägen upp till byn Kiyotaki vara otroligt vacker, framför allt på hösten, då lönnlöven fått vacker färg. Norra delen om Togetsukyo Bridge är mer känt som Sagano och där hittar man många små tempel vid foten av berget. Arashiyama avser bergen vid södra delen av floden, men är också namnet man använder för hela distriktet.

 

Arashiyama är framför allt känt för sin tusenåriga bambulund och den var också anledningen till vårt besök i den vackra staden, The Bamboo Grove, The Bamboo Forest, The Bamboo Path. Det är en underbara dag och det är inte bara vi som hittat hit. Men promenaden genom bambuskogen får allt annat att försvinna. Inga bilder kan riktigt fånga känslan av att gå här. Känslan av att det inte är riktigt verkligt, utan mer kulisserna till en film.

 

 

DEN 200 METER LÅNGA BAMBUSTIGEN

Ljuset och skuggorna som spelar med hjälp av solen i den 200 meter långa stigen är magiskt. Bambu är ett snabbväxande gräs som man hittar i Asien och Amerika och används till både byggen av hus och broar. Vid regn kan bambu växa mellan 10 och 30 centimeter över en natt. Moso Bambu växer snabbast av alla bambusorter och kan växa en meter på en dag och bli cirka 28 meter hög.

 

Fortsätter man bort från centrum och bort mot templet Adahino Nenbutsuji får man en magisk promenad genom smala vägar med traditionella hus och butiker, Saga-Toriimoto Preserved Street. Stora delar av vägen har bevarats sedan Meiji Perioden, 1868-1912. Husen är traditionella Machiiya hus, som en gång beboddes av privatpersoner. Idag är många av dem små butiker och restauranger.

 

Den berömde japanske haikupoeten Basho skrev flera dikter om Arashiyama. En av den har tolkats av bland annat en Rolf Aggestam och lyder:

Arashiyamas
bambuskog så tät
vinden slingrar sig igenom

 

Arashiyama 1

 

TIO ANDRA SEVÄRDHETER I ARASHYAMA

JOJAKKOJI TEMPLE 
Det här templet grundades 1596 och ligges längs med bergsidan. Dit tar man sig längs med vackra stigar kantade av lönn och mossa.

Tenryū-ji TEMPLE 
Världsarvet Tenryuji, himmelsdrakens tempel, är huvudtempel för de femton olika grenarna av Tenryu-ji Rinzai skolan, en av de två viktigaste skolorna inom Zen Buddhismen i Japan. Det är det största templet i Arashiyama och byggdes 1339 i början på Muromachi Perioden, 1338-1573, av Takauji Ashikaga den första Ashikaga Shogun. Är ett UNESCO världsarv.

TOGETSUKYO BRIDGE 
“The Moon Crossing Bridge” är mer känd för sin fantastiska körsbärsblommning och höstens färger. Den byggdes ursprungligen under Heian Peroden, 794-1185, och rekonstuerades på 1930-talet.

SAGA-TORIIMOTO PRESERVED STREET 
Stora delar av vägen har bevarats sedan Meiji Perioden, 1868-1912. Många av husen är traditionella Machiiya hus, som en gång beboddes av privatpersoner. Idag är många av dem små butiker och restauranger.

OTAGI NENBUTSU JI TEMPLE 
Templet ligger längst bort från Arashiyama. Inne på tempelområdet finns 1200 stenfigurer, rakan, som symboliserar olika dimensioner av Buddha och de har huggits ut av Buddha följare från olika delar av Japan. De är skapade ganska nyligen, på 1980-talet och 1990-talen.

ADASHINO NENBITSUJI TEMPLE 
Man hittar templet i slutet på Saga-Toriimoto Preserved Street. Här finns också en bambuskog som man kan ha nästan för sig själv.

GIOJI TEMPLE 
Är templet som är känt för sin trädgård med mossa och sina lönnar.

ARASHIYAMA MONKEY FOREST 
I The Iwatayama Monkey Park finns över 170 makaker. Även om aporna är vilda, är de vana vid människor. Mer om parken i ett senare inlägg. .

OKOCHI SANSO VILLA 
Ōkōchi Sansō är en villa och trädgård i Japansk stil som tillhörde skådespelaren Denjirō Ōkōchi. Den består av flera olika trädgårdar och byggnader som bostad och tehus.

DAIKAKUJI TEMPLE 
Daikakuji är templet som en gång tillhörde och beboddes av en kejsare. Det är idag en del av den grenen Shingon inom Japansk Buddhismen.

 

Arashiyama 2

Arashiyama 5

Arashiyama 6
Arashiyama 7
Arashiyama 8

Arashiyama 9

Arashiyama 10

 

Translation
Arashiyama is a suburb to Kyoto and became one of my favourite places in Japan. The beatiful village with its magical Bamboo forest, the tree bridge and wonderful nature deserves a few days of discovery.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

10 Comments

 1. Din blogg är verkligen så härlig och inspirerande :) Fina bilder och bra texter, kram Lina

  1. Daniela says:

   Varmt tack Lina. Det är ju roligt när VI bloggare kan inspirera både andra bloggare
   och våra läsare :)

 2. himla häftigt med bambuskog!! :)

  1. Väldigt annorlunda :)

 3. Japan är ett av de (många!) länder som fortfarande finns på min önskelista och jag måste säga att dina inlägg gör definitivt inte den önskan mindre…

  1. Vad kul Marina :). Då har jag inte ens kommit till Tokyo :). Japan har mycket
   värt att se, men är också galet stort.

 4. vackra bilder! Gillar särskilt hon i gult och all bambu. Kommer du på travel massive?

  1. Daniela says:

   Det verkade vara en bröllopsfotografering. Verkligen fint val av backdrop.
   Det gör jag faktiskt :). Ville ju ha en liten fotoworkshop på lördagen, men
   har nu bokat upp lördagen för sightseeing i Stockholm med en vän. Vi får
   prata ihop oss för lite fotoworkshops :)…

 5. Japan har inte varit ett land som hamnat högt upp på min lista över länder jag vill åka till. Men nu när jag såg dina bilder därifrån så blev jag verkligen sugen på att åka dit!

  Och den där träbron alltså. Så vacker!

  1. Daniela says:

   Egentligen var Japan inte högt upp på min lista heller. Men så när du och jag var i
   Västsahara blev jag övertalad till Japan. Alla pratade så väl om landet. Och det finns
   galet mycket att se och uppleva. Sen var det oerhört svårt att ta bilder, solen stod
   högt på himlen nästan hela dagen, kanske Juli inte är den Optimala fotomånaden :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *