Gamla Mynt (3)

 

Vi är säkert många som har en massa gamla utländska mynt liggande i en byrålåda hemma. Mynt som blivit över från många resor och som man varje gång glömmer att ta med på nästa resa. Men nu finns det äntligen något man kan göra med dem.

Du kan lägga dem i en Insamlingsbössa nästa gång du får chansen. Men du kan också spela bort dem. På Arlanda och Landvetter har Röda Korset och Swedavia placerat ut arkadspel som fungerar med alla typer av mynt. Pengarna går oavkortat till välgörande ändamål i Röda Korsets regi. Spelen är klassikerna Space Invaders, Pac-Man och Galaga. Spelautomaterna har uppmärksammats internationellt och kallats genialla av blanda annat CNN.

 

Gamla Mynt (2)

 

Translation;
In Stockholm and Gothenburg the Red Cross with Swedavia, have given travellers a way to get rid of their leftover coins and at the same time to a good dead. 

 

Källa: [Vagabond][Swedavia]

 

0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

 1. Profilbild

  vilken underbar idé, och väldigt passande på en flygplats eftersom folk som eventuellt mellanlandar några timmar behöver lite tidsfördriv! :)

  1. Daniela
   Daniela says:

   Visst är det?! Ska upp till Stockholm om några veckor, gissa vem som ska tömma
   myntgömmorna :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *