Jag landar i Prag efter en knapp timmes flygresa från Köpenhamn. Från flygplatsen till centrala Prag är det cirka tjugo minuters bilfärd. Mina två nätter här, ska jag bo på designhotellet Mosaic House. Det är inte förrän jag ser de hängande paraplygubbarna utanför hotellet, som jag blir säker på att jag har bott här tidigare.

 

Allt på utsidan är det igenkänning på, men på insidan har det hänt en del. Där känner jag inte igen mig alls. Jag får ett rum på sjätte våningen. Det sprakar i den tända brasan på Tv:n. Rummet är helt ljuvligt, med massor av små mysiga överraskningar överallt. Utan att tappa den där moderna, lite Skandinaviska, rena stilen. Som lavendelkvisten i badrummet. Som de virkade galgarna. Och små foton i ramar att upptäcka. Filtarna i korgen. Bokkorgen ovanpå garderoben. Och en telefon a la 70-tal.

 

Då, 2018, var det hälften hotell och hälften hostel. 2008 gjordes hotellet om med fokus på eko. Motivationen var inte pengar utan att skapa ett ekovänligt hotell. Det var det första ekohotell i Tjeckien och andra i världen med återanvändning av vatten. Zero carbon footprint är något man jobbade mycket med på detta certifierat gröna hotell. Man har en trädgård på taket och solpaneler. Idag har hotellet åter förnyats. Nu är det bara hotell. Men med fortsatt fokus på hållbarhet och förnybarhet.

 

«This is where you can let time stand still for a while.»

 

 

LÄGE

Hotellet ligger centralt i Prag i distriktet Prag 2. Tunnelbanestationen Narodni ligger inom fem minuters promenad och busshållplatsen Myslikova också bara fem minuters promenad från hotellet. Men jag använder faktiskt varken tunnelbana eller buss. På tre timmar, i väldigt, väldigt lugnt tempo, hinner jag både upptäcka Karlsbron, Dansande huset och Gamla Stan.

 

RUM

Mosaic House Design Hotel Prag har 94 rum. Allt från standardrum till lägenheter. I standarrummen finns det oftast dubbelsäng, men jättesköna sängkläder. Här finns en liten nespressomaskin och vattenkokare. Både te och kaffekapslar finns på plats. I badrummet finns shampoo, dusch, balsam, och bodylotion. Alla rummen är individuellt inredda med hög kvalitet på inredning och tyger. Och en minibar, som jag halvt tömmer första kvällen istället för kvällsmat. Man får dessutom en välkomstdrink när man checkar in. Den tar jag med mig upp på rummet. Som alltid måste jobb och nöje delas.

 

 

RESTAURANG, BAR, CAFÉ & FRUKOST

“Vardagsrummet” är hotellets hjärta. Här finns en helt otrolig ljusinstallation. Och precis som i rummen, är det fullt av små mysiga och genomtänka detaljer. Här finns bar och kafé där det finns massor av godsaker att välja på. Är man hungrig, men inte vill lämna hotellet, kan man välja den Asiatiska restaurangen Tančící dům som ligger bredvid hotellet.

 

Det är inte ofta jag äter frukost på hotell. Undantag finns. Och det är som här, när jag får en känsla av att jag kanske missar en upplevelse om jag låter bli. Så och här. Så första morgonen ställer jag klockan. En halvtimme innan frukosten slutar serveras :). Det är ingen jättebuffé. Men allt man vill ha finns här. Och det viktigaste av allt för mig, nybakat bröd. Dessutom finns massor av tjeckiska specialiteter och pajer. Stort plus, att personalen var så snabba med att duka av och torka av bordet mellan gästerna.

 

WELLNESS & SPA

Jag stod i valet och kvalet om jag skulle ge mig ut för att ta en drink på någon av Prags populäraste barer, men bestämde mig istället för att boka massage följt av en drink i hotellbaren. Hotellet erbjuder bubbelpool, massage och bastu. Det ingår dock inte i priset. Men här finns finsk bastu, jacuzzi, cold bucket dusch och lounge avdelning. Jag bokar en massage via receptionen, som ringer in en massör. Pris för massagen, cirka 800 kronor för en timmes “deep tissue”.

 

LÄS MER: Mer om Tjeckien och Prag och om fler av våra favorithotell i världen här.

 

 

DÄRFÖR SKA DU VÄLJA MOSAIC HOUSE

 • Närmaste flygplats: 17 km
 • Avstånd till centrum: Cirka 700 meter
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang, Asiatisk
 • Café
 • Spa & wellness
 • … och för att jag sällan rekommenderar hotell, men Mosaic är en fullträff.

 

I NÄRHETEN AV MOSAIC HOUSE FINNS

 • Judiska museet. 20 minuter.
 • Karlsbron. 15 minuter.
 • Franz Kafkan statyn.
 • Dancing House. 10 minuter.
 • Old Town Square. 15 minuter.
 • Wenceslas-torget. 15 minuter.
 • Sankt Kyrillos och Sankt Methodios kyrka. 5 minuter.

 

HITTA HIT

MOSAIC HOUSE Design Hotel
Odborů 278/4, 120 00 Nové Město
(+420) 277 016 880

 

 

Translation
I love Prague. I usually seldom rekommend hotels, but you ever come here, I can with out a question recommend the design hotel Mosaic House.


Denna resa var en PR-resa som arrangerades av Czech Tourism, Pilsen Tourism och lokala partners.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *