Maldiverna, 11 saker att se och göra

 

Det har varit ganska tyst här inne senaste månaderna. Och det är lite för att jag varit tvungen att fokusera på min hälsa. Efter en underbar roadtrip till Blekinge och Småland, är jag lite inspirerad att återuppta skrivandet. Men tänkte mjukstarta och göra ett specialinlägg först. 

 

Idag blir det inlägg där ni får lära känna mig lite bättre som person. Jag skriver ju helst om resor och roadtrips, och ibland delar jag med mig lite från min vardag. Men idag tänkte jag dela med mig av 29 saker ni kanske inte visste om mig.

 

29 SAKER NI KANSKE INTE VISSTE OM MIG 

 

#1 Jag är född i Skopje i Nordmakedonien. Men jag kom till Sverige när jag var sex veckor gammal. Mitt sätt att prata och uttrycka mig är väldigt Makedonskt. Men mitt sätt att tänka är väldigt Svenskt. Ordning och reda. Jag älskar att ha folk omkring mig, men älskar också att vara själv.

#2 Jag började träna Taekwondo när jag var 11. Egentligen var man tvungen att vara 12, men pappa pratade in sig hos den Svenskmakedonska tränaren [som dessutom var världsmästare]. Vi var bara två tjejer. Jag var bara ett steg från Svart bälte när jag tvingades sluta på grund av en knäskada.

#3 Mitt första jobb var att dela ut Direktreklam. Kan ha varit typ 10.

#4 Jag har haft en klädbutik med syster i Eslöv. Senare var jag med och startade upp butiken Markylen i Kristianstad.

#5 När jag var 18 åkte jag till Usa och New Jersey. Fick jobb på K-Mart så jag stannade ett tag.

#6 Jag har aldrig bott någon annanstans än i Eslöv och Kristianstad. Bortsett från tiden i Usa.

#7 Jag älskar chips, men gillar inte choklad. Äter bara choklad när sötsuget slår på och ABSOLUT inget annat finns.

 

 

#8  Jag har levt med ME/CFS i snart femton år. ME är en allvarlig, kronisk multisystemsjukdom där nervsystem, immunförsvar och energiproduktion är påverkade. Ett av symptomen är kronisk trötthet. Hur vi reser och vad vi gör under resorna påverkas alltid av min status. Och är jag riktigt dålig, ja, då kan vi inte resa alls.

#9 Att jag gillar TV-serier är nog ingen nyhet. Men jag är dessutom storkonsument av matlagningsprogram. Jamie Oliver, Nigella Lawson, Top Chef och så klart favoriten Australienska Masterchef. Något som mannen är tacksam över när vi reser. Jag har ofta koll det som erbjuds på menyn och jag vet ALLTID vad han kommer älska :). Ja, det innebär att jag ofta får beställa till honom.

#10  Jag älskar språk och har läst Engelska, Franska, Makedonska, Italienska och Ryska.

#11 Jag jobbade på Telenor när det hette Europolitan och var med och tog fram det trådlösa kontoret :).

#12 Men jag jobbade också som gyminstruktör i cirka femton år. Jag höll pass i Aerobic [ja, det var på den tiden :)], Step Up, Box, Body Combat och Body Pump. Jag älskade att styrketräna och ogillade spinning över allt annat.

#13 Jag älskar snö… men kan inte hantera kyla :).

#14 Mina favoriträtter är Mammas kokta potatis med köttfärsbiffar och brunsås och pasta carbonora. Men älskar i princip all mat. Både fine dining och streetfood.

 

 

#15 Jag ogillar starkt folk som saknar empati. Vi har inte alla förmånen att få bo i länder som våra Skandinaviska länder.

#16 Älskar Sci-Fy och Fantasy. Både serier och filmer. Kan inte räkna hur många gånger jag sett X-men, Transformers och Jurassic Park. Undviker gärna genren drama.

#17 Jag slutade dricka läsk när jag var typ 10. Läste en artikel där det stod att varje flaska innehöll 7 sockertärningar. That was it.

#18 Jag gillar inte shopping… det vill säga om det inte handlar om sneakers eller flip flops.

#19 Jag odlar chili på vår balkong. Utan svärmor som är där och vattnar när vi reser, hade det inte blivit några.

#20 Jag föredrar att resa till länder där jag får uppleva en lite annorlunda kultur. Därför har vi till exempel inte varit så mycket i Usa eller Australien.

#21 Jag Vi älskar roadtrips.

 

 

#22 Jag och Göran har varit tillsammans i 26 år.

#23 Vår första roadtrip gick till Köpenhamn.

#24 Vår första resa gick till Playa Ingles på Gran Canaria.

#25 Vår första långresa gick till Thailand. Där lärde vi känna Vicki och hennes man. Och vi umgås än idag.

#26 Jag ogillar bilder med fötter på, på Instagram.

#27 Jag gillar inte närbilder på mig själv, men jag jobbar på det.

#28 Jag gillar inte att bada. Varken hav, sjö eller pool. Såvida det inte är över 30 grader i vattnet… och då i havet.

#29 Jag har svårt att ta komplimanger och tycker alltid att jag kan göra saker ännu bättre.

 

 

Translation
Today I thought I would be a bit personal and share some thing about me that you might not know :). 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

 1. Det var intressanta och ibland lite oväntade fakta. Sen bäver jag inte varför jag lyckades läsa två gånger att du odlar chips på balkongen. Innan det blev rätt. :-)
  Mår du bättre nu? Resor gör ju ofta det med en. Tillför lite ny energi.

  1. Haha. Chips å chili funkar i och för sig ihop. Går på rätt håll tror jag. Vi gjorde ju en oplanerad roadtrip och trodde att vi skulle ha massor av hotell att välja på i vanlig ordning. Men oj vad fel vi hade. En kväll fanns bara tre lediga hotell i hela Blekinge. Av dem var två enkelrum . Men ja, lite energi fick jag nog. Å grattis till Christofer. G fyllde samma för några veckor sedan.

 2. Kul att läsa! En del känt och annat nytt ;) Gyminstruktör … det är sånt där som är omöjligt för mig. Jag kan inte röra armarna och benen samtidigt (åt ett planerat håll) ;)

  1. Man skulle ju lätt kunna göra en lista på 100 saker. Man har ju hittat på en del :). Att vara instruktör var riktigt roligt och givande. Framför allt när man såg att det inspirerade andra. Idag är man bäst på promenader

 3. Men hur intressant var inte det här att läsa?? och body combat, så sjukt ballt!! Kram och hälsan först!

  1. Ja, man har gjort en del :). Och mycket kom inte ens med på listan. Så är det ju. Hälsan måste alltid komma först. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *