Resebloggarna som inspirerade

 

Det har blivit dags för den tiden på året, när jag berättar om resebloggarna jag läst mest under året som gått. Under många år var det samma bloggar som återkom år efter år. Men de senaste två åren har det dykt upp många nya resebloggar som hamnat på min läslista. 

 

Jag började blogga 2008. Då var resebloggarna få. Under de senaste åren har de siffrorna mer än tredubblats. Vad som gör att jag återvänder till en reseblogg är lite olika från år till år. Men några kriterier är konstanta. Det ena kriteriet är bilderna. Om jag inte gillar bildstilen, läser jag inte texten. Det skulle jag normalt säga. Men under året som gått är uppstickarna som faktiskt hamnat på listan, där mer på grund av sin text, än sina bilder. Det tredje då är designen på sidan. Jag gillar sidor som är enkla att navigera, stilrena och snygga.

 

Under året som gått är det flera nya resebloggar som hamnat på listan. Vad som gör en blogg intressant är ju så klart högst personligt. Det finns de som föredrar listor och guider och det finns de som föredrar berättelser och vardagsuppdateringar. På 2019 års lista kommer ni känna igen några från tidigare år, men flera nya har tagit sig in på listan. De flesta av bilderna nedan tillhör respektive blogg och är tagna av bloggarna själva. Listan på resebloggarna är i alfabetisk ordning. 2017 års favoriter hittar du här och 2018 hittar du här.

 

RESEBLOGGARNA SOM INSPIRERADE MEST UNDER 2019
I alfabetisk ordning

 

4000 MIL

4000 mil är en av de nya bloggarna på listan. Jag har förvisso läst hennes blogg under flera år, men mer regelbundet nu. Kanske för att hennes blogg har variationen som jag hade när jag började skriva. När man blandar egna reseupplevelser med roliga listor och händelser från världen. Och Gunilla bjuder på allt det med glimten i ögat. Vi gjorde dessutom Tjeckien tillsammans. En oerhört rolig resa.

 

Tjeckien, Marienbad, Ölspa Chodovar

 

FANTASIRESOR

Sofias blogg är nog den jag följt längst och hon återkommer på alla mina listor. Anledningen är så klart att hon alltid håller hög kvalitet på både innehåll av text och bild. Hon har dessutom nyligen lanserat en ny design på sin sida som jag gillar jättemycket och som är Sofia på alla sätt och vis.

 

 

FANTASY DINING

Om man vill få inspiration för att besöka annorlunda restauranger, temarestauranger eller annorlunda boende, bara måste ni besöka Marias blogg. Hon har ätit sig världen runt på de mest underliga och fantasifulla ställen. Och jag har numera en liten bucketlist som härstammar från hennes blogg. Kolla Tokyo lite extra, men också Göteborg.

 

 

FREEDOM TRAVEL

Peter och Helena på Freedom Travel är också återkommande på min lista. Jag är så imponerad av att Helena bloggar varje dag och har gjort i flera år. Oavsett väder och mående. Dessutom tummas inte på kvaliteten. Och självklart kanske man läser en blogg lite mer när man faktiskt är vänner.

 

Sverige, Skåne, Yangtorp Tempel

 

FRÅN STAD TILL STRAND

Från Stad till Strand är nykomling på listan. Men ganska självklar för mig.  Ann-Louise håller hög kvalitet på både bilder, innehåll och design. Hon har dessutom massor med tips när det gäller att resa med barn.

 

 

JOHNNY BAJDZAN

Johnny är färdledaren som jobbar i länderna österut, stan-länderna, men också i Mellanöstern och Asien. Jag bara älskar att läsa hans söndagskrönikor, men framför allt hans shoppinginlägg. Han är en fantastisk storyteller och skriver på ett sätt som fångar en och tar med en på hans resa.

 

 

LYCKLIG OCH LEVANDE

Lycklig och Levande är också ny på listan. Det som fångade mig var de välskrivna och eftertänksamma texterna. Moa skriver reseskildringar, men också inlägg om drömmar, stora som små. Och det är framför allt inläggen om tankar och funderingar som gör att jag ständigt återvänder.

 

 

RESFREDAG

Annikas blogg har nog funnits med de flesta åren av listan. Men jag har nog aldrig läst artiklarna som noga som detta år. Utöver välskrivna artiklar med fint språk, har Annika under året som gått gjort många resor som jag vill göra :). Jag hade dessutom turen att få göra ett jobb tillsammans med henne här i Skåne under sommaren som gick.

 

Sverige, Skåne, Wanås

 

RUCKSACK

Rucksack var under förra året min favoritblogg. Och under året som gått har Eva fortsatt leverera. Vackra bilder levereras med inspirerande texter. Extra kul är det nu, för att jag fick möjligheten att träffa Eva här i Kristianstad under en bloggresa. Hos Eva kan du läsa om all världens resmål, men framför allt om Australien som är ett av Evas favoritländer.

 

 

Translation
Here are the travel bloggers that inspired me the most in the year that past.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

14 Comments

 1. Tack snälla du! Vad glad jag blir att jag får vara med på din lista! <3

  1. Gillar din blogg och dina inlägg :). Så välförtjänt. Ha en fin Jul.

 2. Åh, vad glad jag blir Daniela. Tack! Det har varit ett fint år för mig, glad att du var en del av det. Läste Minas insta-inlägg igår om skratten när vi var där – så lyckat och så kul!

  Önskar dig och mannen en riktigt härlig ledighet.

  1. Det samma. Läste med det. Himla kul att bli ihågkommen så :). Önskar dig ett lika fint och framgångsrikt 2020.

 3. Tack så mycket Daniela:) jag blir alltid lika glad och förvånad över att läsa mitt eget namn i sådan här sammanhang. Tack ❤️

  1. Det ska du inte vara. Du har förtjänat din plats. :) God Jul.

 4. Tusen tack fina du!! <3 Och dito – din blogg är den som jag oftast går in och läser och njuter av utan att söka efter något speciellt. Hoppas vi hittar tillfälle att ses även nästa år! :)

  1. Åh tusen tack tack ♡. Hoppas med det. Vi får se till att det blir så :)).

 5. Åh tack för att jag fick vara med på din lista! <3

  1. Så lite så :). God Jul.

 6. Tack Daniela, för att du skriver så fint om oss och vår blogg! Och de andra bloggarna följer jag ju :) Såg förresten att länken till Lycklig och levande inte funkar. (Och att länken till oss går till Resa i världen-sidan, men det kanske var meningen?)

  1. Välförtjänt. Vet ingen som gör sånt jobb som ni ♡. Tack för att du uppmärksammade länkfelen. Förhoppningsvis är de rätt nu :). God Jul.

 7. MEN, detta har jag helt missat – TACK, tack för de fina orden, vad glad jag blir!

  1. Tack själv för en oerhört fin och inspirerande blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *