Resebloggare

 

Det finns oerhört många fler resebloggar idag än för tio år sedan när jag började blogga. Och väldigt många av dem har både snygg design, vackra bilder och bra kvalitet på innehållet. Flera av dem har dock funnits i många år och återkommer på mina listor år efter år. 

 

För många är kanske bilderna det viktigaste på en reseblogg och för andra innehållet. Det finns de som föredrar listor och guider och det finns de som föredrar berättelser och vardagsuppdateringar. Vad som gör att en blogg hamnar på min favoritlista är helheten. Design på sidan, bildspråk och textinnehåll. Kanske är bilderna viktigast för mig. Det är de som gör att jag läser hela inlägget. Jag är inte så mycket för guider och skriver därför inte så många heller. Något som jag bestämt mig för att bli lite bättre på under 2019.

 

Så på 2018 lista av resebloggare kommer ni känna igen många från tidigare år, men några nya har tagit sig in på listan. Bilderna nedan tillhör respektive blogg och är tagna av bloggarna själva. Listan på resebloggarna är i alfabetisk ordning. 2017 års favoriter hittar du här.

 

EXPLORISTA

Explorista är en av bloggarna jag följt i omgångar. Jag nyupptäckt hennes blogg för bara någon månad sedan. Jag gillar hennes nya design på sidan och bilderna levererar alltid. Fokus är äventyr och träning och just nu håller hon på att bygga om en campervan med sin sambo.

 

 

GEOTRAVELER´S NICHE

Lola Akinmade Åkerström är i en helt egen klass. Hon inspirerar mig till att vidga mina vyer och att vilja göra mer än att blogga. Utöver att hon är en av Natgeo Travelers fotografer, har hon fått oräkneligt antal  fotopriser och skrivit två böcker, bland annat boken Lagom. Hennes blogg är på engelska och bjuder på massor av sköna bilder.

 

Resebloggare - Lola Akinmade

 

FANTASIRESOR

Sofias blogg är nog den jag följt längst och hon återkommer på alla mina listor. Anledningen är så klart att hon alltid håller hög kvalitet på både innehåll av text och bild. Hon har dessutom nyligen lanserat en ny design på sin sida som jag gillar jättemycket och som är Sofia på alla sätt och vis.

 

Resebloggare - Fantasiresor

 

FANTASY DINING

Om man vill få inspiration för att besöka annorlunda restauranger, temarestauranger eller annorlunda boende, bara måste ni besöka Marias blogg. Hon har ätit sig världen runt på de mest underliga och fantasifulla ställen. Och jag har numera en liten bucketlist som härstammar från hennes blogg. Kolla Tokyo lite extra, men också Göteborg.

 

Resebloggare - Fantasydining

 

FLYING DRYDEN

Daniel är Östersundsbon som skriver som ofta skriver med en humoristisk ådra, dissar destinationer med bästa glimten i ögat och gör inlägg om träning som får fler av oss att skämmas [för att vi inte tränar alls :)]. Är du dessutom en liten teknikfreak och gillar det där med flygplan och prylar, då har du hittat rätt blogg att följa. Daniel tar dessutom fantastiska landskapsbilder.

 

Resebloggare - Dryden

 

FREEDOM TRAVEL

Peter och Helena på Freedom Travel är också återkommande på min lista. Jag är så imponerad av att Helena bloggar varje dag och har gjort i flera år. Oavsett väder och mående. Dessutom tummas inte på kvaliteten. De har dessutom skapat en av de bästa resesidorna i Sverige, Resa i världen. Det är över 600 länkar till 150 länder  från massor av resebloggare. Så behöver du information om något specifikt land, är det dit du ska gå för att direkt hitta vilka bloggare som skrivit om destinationen. Och så klart har Discovering The Planet få vara med under några länder.

 

 

JEANETTE SEFLIN

Jeanette har också varit återkommande på mina listor sista åren. Hennes bildspråk inspirerar och jag älskar alla hennes bilder. Dessutom hittar jag ofta tips på guldkorn att besöka här hemma i Sverige. Kolla framför allt hennes inlägg från Georgien och Alaska.

 

Resebloggare - Jeanetteseflin

 

JOHNNY BAJDZAN

Johnny är färdledaren som jobbar i länderna österut, stan-länderna. Jag bara älskar att läsa hans söndagskrönikor, men även han andra inlägg. Han är en fantastisk storyteller och skriver på ett sätt som fångar en och tar med en på hans resa.

 

Resebloggare - Johnny

 

PÅ VIFT

Cathinka och jag dras till liknande destinationer och det är kanske därför jag dras till hennes blogg. Just nu är hon bosatt i Portugal och levererar vackra bilder därifrån i ett. Hon gillar också att vandra och det finns många inlägg med tips för er som har det intresset.

 

Resebloggare - På Vift

 

RUCKSACK

Rucksack var utan tvekan min favoritblogg under året som gick. Evas artiklar är kanske några av få som jag läser från början till slut. Och alla artiklarna kompletteras av inspirerande vackra bilder. Dessutom har Evas blogg en design som jag verkligen gillar.

 

Resebloggare - Rucksack

 

Translation
Here are the travel bloggers that inspired me the most in the year that past.

 


Dagens Bilder: Alla bilderna tillhör respektive blogg och är lånade för dagens inlägg.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

17 Comments

 1. Så många inspirerande bloggare :) du inspirerar oxå! Stor kram

  1. Åh, tack fina Lina ♡

 2. Ja det finns så många härliga resebloggar. Det är svårt att sticka ut och hitta sin egen nisch tycker jag.
  Fina bilder är viktigast för mig med. Om det är ett resmål jag inte funderat på tidigare får fina bilder mig att läsa hela inlägget och bli inspirerad. Tvärtom kan dåliga mobilbilder göra att jag knappt läser klart trots att jag sitter och gör research inför en resa…

  1. Sant. Jag tror det är viktigt att följa sin magkänsla när det gäller bloggen. Att göra sin grej. Man får ju inte förlora glädjen i det man gör :). Sen om man nischar sig eller inte känns mindre viktigt.

   Men precis så känner jag med :).

 3. Fint inlägg med många inspirerande bloggar! Tackar ödmjukast för att vi fick vara med på din lista! Var det förresten meningen att länken skulle gå till Resa i världen-sidan?

  1. Så lite så. Ja faktiskt :). Vill ju gärna att folk hittar dit.

   1. Ok, fint! :)

 4. Tack såååå mycket för dina fina ord och för att jag fick vara med på listan! ☺️ Kan bara säga detsamma om din blogg – alltid otroligt inspirerande och med nya vinklar, vackra bilder och intressanta tankar. ❤️

  1. Inget svårt beslut :). Det samma. Man behöver alltid inspiration och du ger mig det :).

 5. Tack så jättemycket för att jag fick vara med på listan. Blir så himla glad, ska du veta. Din blogg inspirerar mig med och är en av mina favoritbloggar :)

  1. Så värd det. Följt dig så länge och är så glad för att du fått mer uppmärksamhet senaste året. Åh tack. Värmer oerhört att höra. Vi behöver nog alla lite värme och omtanke från kollegor då och då :) ♡

 6. Tack för att jag får vara med på din lista, det värmer mitt blogghjärta! Jag är troligtvis en av dina mest trogna läsare så då blir en ju lite extra glad att jag kanske kan ge tillbaka lite läs- & bildglädje. <3

  1. Så välförtjänt på alla sätt och vis. Du ger inspiration både genom text, bild och väl av destinationer. Har nyligen lusläst dina Mosambique-inlägg :).

 7. Tusen tack Daniela!! <3

  1. Tack själv för enorm inspiration ♡

 8. Tack kära du! Hade missat detta helt. Hoppas vi ses snart <3

  1. Inte alltid lätt att vara ikapp med allt :). Hoppas jag med. Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *