Att hitta spännande platser på satellitbilder har blivit något av en folksport, som i sin tur leder till

spaltmeter av konspirationsteorier på olika forum. Förr var upptäcksresande en tidsödande och farlig sysselsättning, men idag kan vem som helst bli en ny Columbus eller Magellan. Med tjänster som Google Earth blir fler och fler byggnader med konstiga former uppmärksammade. 

Den sjunka kontinenten Atlantis
Den38-åriga Chester Bamford hittade vad som mycket väl hade kunnat vara konturerna av Atlantis, 600 mil väster om Marockos kust. Dessvärre visade sig att linjerna är spår från fartyg som undersöker havsbotten med hjälp av radar. Eller?

Den diggande kanadensiskan
I kanadensiska Alberta hittar man en klippformation som har formen av ett gigantiskt huvud klätt i fjäderskrud,  som dessutom verkar lyssna på musik. The Badlands Guardian kallas den av lokalbefolkningen. Vad som ofta misstas för att vara en hörsnäcka är i själva verket någonting så trivialt som en bilväg och en oljebrunn.

Iraks blodröda sjö
Utanför Sadr City i Irak ligger denna mystiska sjö som gett upphov till mängder av makabra internetrykten. Ett seglivat rykte menar att det är en uppsamlingsplats för avfall från stadens alla slakterier, vilket man inte tror är troligt. Någon officiell förklaring dess distinka kulör finns inte, men experterna menar att det kan röra sig om föroreningar.

De mystiska landningsbanorna
Den här typen av “landningsbanor” finns på flera militärbaser runtom i världen. Det brittiska försvaret ska ha sagt att det rör sig om motorcykelbanor, medan andra hävdar att mönstret används för att kalibrera sateliter. Bilder är från engelska Norwich.

Ett vida spritt reklambudskap
På en bergsslutning i norra Chile hittar vi en 50 meter hög och 120 meter bred Coca Coca logotype. Logon uppfördes i samband med läsktillverkarens hundraårsjubileum och består av 70 000 tomma flaskor. Väldigt mycket pant och väldigt mycket sopor om du frågar mig.

Huset ser ut som ett hakkors från luften
Wesley Acres i Decatur,  ett statligt finansierat äldreboende för personer över 62 år, har en form som upprör. Lättillgängliga satellitbilder har blivit ett problem för det fattiga ålderdomshemmet i den amerikanska södern. Byggnadens hakkorsliknande form måste nu ändras efter klagomål från judiska aktivister.

Oprah
En bonde i Arizona, USA, är uppenbarligen förtjust i programledaren Oprah Winfrey. Tillräckligt för att bygga en gigantisk labyrint i form av hennes huvud på bakgården.

Flygplan på en parkeringsplats
Vad gör egentligen det här jaktplanet på en helt vanlig parkeringplats vid ett bostadsområde utanför Paris?

Crop Circles
Utomjordingar eller lokalinvånare med på tok för mycket tid över? Fenomenet sädescirklar har fått ett uppsving med Google Earth. Just den här finns i Nevada-öknen, USA.

Bilder från Kina
Diskussionerna går höga om vad dessa byggnader, anläggningar och konstruktioner egentligen är för något. Handlar det om fejkade bilder som hamnat i Google Earth? Är det hemliga militära installationer? Det kan handla om både och.

 

 

 

 

Källa: [React][Metro][Idg][Nyteknik][Shanghaiist]

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *