Frankrike, Paris, Eiffeltornet

 

Eiffeltornet, Frihetsgudinnan, Lutande Tornet i Pisa är alla några av de kändaste turistattraktionerna. Och ibland kan de till och med kännas som turistfällor. Själv har jag varit i New York ett flertal gånger utan att någonsin varit uppe i Empire State Building. Jag föredrar att turista på lite mindre kända platser. Men ibland bara måste man bli “Turistjavisst“.

 

Jag håller med. Det finns många sevärdheter som jag hoppat över utan tvekan och aldrig ångrat. Som att åka upp i Empire State Building, Frihetsgudinnan och Eiffeltornet. Jag hoppar generellt gärna över byggnader och statyer. Såvida inte byggnaden är exceptionell. Sedan finns det de som jag tycker att man absolut ska besöka. Som Meteora i norra Grekland, Fiskmarknaden i Tokyo, pyramiderna i Kairo, moskén i Abu Dhabi och faktiskt flera av dem som är med på listan.

 

Enligt tidningen Forbes finns det några turistfällor i världen som bara måste ses. Långt ifrån alla turistattraktioner är dåliga och det finns skäl till att vissa förblir populära år efter år efter år. “För att de är roliga, minnesvärda och sevärda”, skriver Forbes. Men det gäller att skilja agnarna från vetet. Här är Forbes Tio i Topp lista på sevärda turistfällor.

 

10 AV DE MEST SEVÄRDA TURISTFÄLLORNA


1. LONDON EYE | ENGLAND

The London Eye är den största betalattraktionen i hela Storbritannien och köerna kan vara långa, men utsikten ska vara värd det. 3,5 miljoner besökare per år.

2. KINESISKA MUREN | KINA

Du måste trängas med tusentals och kryssa mellan sjabbiga souvenirbutiker, men du kommer att för evigt vara tacksam över att du åkte dit enligt Forbes.

3. TSUKIJI FISKMARKAD I TOKYO | JAPAN

Det finns inte en Tokyo-guide utan fiskmarknaden i Tsukiji som en av huvudattraktionerna. Men det är “en syn utan dess like” och “väl värt ett besök”.

 

4. CAFÉ DU MONDE I NEW ORLEANS | USA

Är en klassisk turistfälla öppet 7 dagar i veckan, 24 timmar om dygnet [förutom på julafton]. Men “the locals” älskar det. “Helt enkelt ett måste för den som besöker New Orleans”.

5. SYDNEY HARBOUR BRIDGE | AUSTRALIEN 

En guidad tur på Sydney Harbour Bridge tar några timmar och är kanske inget för den höjdrädde. Men besöker du Sydney måste du bara dit.

6. BÅTTUR PÅ SEINE | FRANKRIKE

Många tycker att en guidad båttur på Seine-floden är värt att hoppa över. Ett stort misstag, enligt Forbes.

7. GONDOLTUR I VENEDIG | ITALIEN

“Är gondolerna i Venedig enbart för besökare? Absolut. Är de lite töntiga? Självklart. Men hur som helst är upplevelsen att åka en gondol på Venedigt kanaler så magisk och unik att det helt enkelt inte kan hoppas över”, skriver Forbes.

 

8. LAS VEGAS | USA

Ingen stad är lika turistig som Las Vegas. Men här finns många gratisnöjen, och det sparas inte på krutet för att underhålla.

9. GRACELAND | USA

Oavsett om du gillar Elvis eller inte så är Graceland väl värt ett besök.

10. STINGRAY CITY | CATMAN ISLANDS

Stingray City är de grunda vattnen i nordöstra hörnet av Grand Caymans “North Sound”. Du har klappat en hund, häst och kanske en åsna, men har du klappat en rocka?

Cayman Islands, sevärda turistfällor

Cayman Islands, sevärda turistfällor

Translation
Here are some turist traps actually worth seeing. According to Forbes Magazine. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *