I Usa, Crossville Tennessee, har ett enormt trähus byggts. Världens största. Trähuset är 30 meter högt och 4 meter brett vid foten. Det stöttas av en 24 meter hög ek och lutar mot sex andra. Bygget har pågått i fjorton år och ministern Horace Burgess har spenderat 12 000 dollar, cirka 70 000 kronor, för att bygga det. Bygget består av 80 rum och har till och med ett kyrktorn med en kyrkklocka.

I augusti 2012 dömdes det ut för brandrisk. Men sedan dess har fans försökt hjälpa skaparen Burgess att få strukturen säker igen. Den populära turistattraktionen började byggas av Burgess 1993 efter att han fått “en vision från Gud”. Han säger att det är “Guds trähus”. Attraktionen har runt 1000 besökare i veckan. Och visst påminner situationen lite om filmen Evan den Allsmäktige med Steve Carell.


Källa: [Dailymail][Slate]
   

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *