Satsningen på naturen i Krisitanstad både syns och hörs. Otroliga summor har lagts på att göra Kristianstad till ett av Sveriges grönaste områden. Redan nu finns Kristianstad på andra platsen bland Sveriges bästa friluftskommuner. Samtidigt satsar även Länsstyrelsen, kommuner och privata finansierär på olika naturvårdsprojekt i Skåne. Naturum kostar 91 miljoner att bygga, av dessa bidrar naturvårdsverket med 16 miljoner och resten finasieras av Kristianstads kommun. 

Naturum beräknas vara färdigt i november i år. Byggnaden representerar porten till Kristianstads Vattenrike och är på tre plan. Besökare kommer erbjudas olika utställningar och inspiration att ge sig ut i naturen och uppleva allt på plats. Utställningarna omfattar inte bara museum utan även ett akvarium med fiskar. Utöver byggnaden har även en ny sjö anlagts, Naturmsjön. Dessutom har en satsning på konferensmöjligheter gjorts och en servering kommer finnas. 

Jag har sedan Naturum började byggas, registrerat processen genom bilder. Så här har det sett ut fram till dags datum.Foto: Daniela
  

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *