Google Photography Prize 2012 arrangeras i samarbete med The Saatchi Gallery i London. Tävlingen är en chans för unga fotostudenter att visa upp sina alster på den internationella scenen. Sammanlagt 20.000 personer från 146 olika länder deltog i tävlingen och bäst var svenske Viktor Johansson från Stockholm.

Den 24-årige fotografistudenten vid Norden Fotoskola Biskops-Arnö har dokumenterat den svenske elitsimhopparen Christoffer Eskilssons hårdträning i Erikdalsbadet i Stockholm. Han vinner i kategorin sport som är en av tio kategorier i tävlingen. “Viktor Johansson har på ett unikt sätt skildrat elitidrottares hårda träning. I stället för glamorösa rörelsebilder på idrottare som tävlar har han producerat fängslande och oväntade foton som fokuserar på de långa och ensamma timmar av repetitiv träning och utförande som krävs för att bli bäst inom en sport”, lyder motiveringen från Googles expertjury.

Priset är att Viktor Johansson får ställa ut sina foton under en utställning i Saatchi Gallery mellan 25 april och 22 juli. Han får dessutom tillsammans resa med en veckolång resa med en berömd fotograf till valfri plats i världen.

 

Källa: [Dagens PS]
Foto: Viktor Johansson
  

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *