Är du trött på din vanliga skidsemester? Känner du för något nytt och annorlunda? Lätt ordnat. Resetidningen “Condé Nasts” har tips på annorlunda och unika vinterresor. Bland vinterresorna finns både snövandring i de bosniska fjällen och övernattning i igloo. 

Vinna en egen skidsemester kan du göra här. Eller gå in under erbjudanden och hitta dina tävlingar.
                                                                                                                                             

Det finns skidor, snowboard och nu även airboard. Det  här är en relativt ny sport där personen i fråga ligger på mage på en uppblåsbar “kudde”. Svänga och bromsa gör man genom att luta sig åt olika håll. Mer info på:
“Alpedhueznet”.                                

Bosnien kanske inte är mest känt som vinterresmål  men faktum är att Sarajevo med omgivning har blivit allt mer populärt för snövandring. Bergsområdena nära Bosniens huvudstad är en underbar lekplats för äventyrare. Läs mer  på:
 “Aguaventura”.

Villarica, i chilenska Pucon, är en av Sydamerikas mest   aktiva vulkaner. Här kan du, på 2.847 meters höjd, åka skidor och snowboard med utsikt över närliggande sjöar och vulkaner. Med guide kan du även ta dig upp till kratern och skåda den flytande lavan. Mer info på:

“Aguaventura”.

Vad sägs om en kombinerad helikopter- och bob-resa? Priset är högt men söker du adrenalinframkallande äventyr är det här resan för dig. Med en medelhastighet på över 100 km/h och en professionell förare tar du dig ned den 1.500 meter långa banan. Mer info: 
 “Whitetracks“.

För en verkligt unik vinterupplevelse finns det inget som går upp mot att övernatta i en igloo, skriver resetidningen. Med Undiscovered Alps hyr du en igloo för fyra personer som byggts på traditionsenligt sätt för att hålla värmen. Mer info på:
“Undiscoveredalps”.

Samspelet mellan djur och människa blir sällan så påtagligt som när man åker släde genom  vinterlandskap med en flock hundar. Undiscovered Alps anordnar speciella slädresor för både grupper eller för de som reser själva. Läs mer på: “Undiscoveredalps”.

Källa: [PS Finans]
   

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *