Boracay 6

 

Att ta sig till Boracay är inte helt enkelt. Flyg till Manilla eller Cebu med en mellanlandning i en större Asiatisk stad till att börja med. Därefter flyg till den mindre flygplatsen Caticlan. Sedan taxi eller tuktuk till båthamnen och därefter en cirka tjugo minuters båtfärd till Boracay. Till sist Tuktuk till White Beach och ditt hotell. Det tog oss 42 timmar från dörr till dörr, inklusive ett förlängt stopp i Hong Kong på åtta timmar. Vi var framme klockan tio på förmiddagen, och resten av dagen är ett minne blott. Vi vaknade klockan nio på kvällen på hotellrummet på Frendz Resort elva timar senare. Den långa resan hade tagit ut sin rätt.

Även om det finns gott om hotell på ön, kan det vara fullbokat långt i förväg under högsäsong. Framför allt man vill bo vid båtstation 2. Så se till att boka i förväg om du är noga med ditt boende. White Beach, den fyra kilometer långa stranden är uppdelad i tre områden, stationer.
Station 1
Norra delen av stranden har de lyxiga hotellen och den allra pudrigaste sanden. Här är lugnt och fint.
Station 2
Här ligger utomhusgallerian D’Mall, bankomat, internetcafé, många barer och restauranger. Det är här det mesta händer utan att vara stökigt eller jobbigt.
Station 3
Här är tempot lugnare och priserna lite lägre. Backpackers, ungdomar, folk som reser på en budget och de som bara vill vara hittar man oftast där.

Vi bodde första veckan på ett ganska mysigt och billigt hotell vid station 2 som heter Frendz Hotell. Men det gäller att antingen sova djupt eller ha öronproppar med sig. Grannarna på Alla sidor om hotellet har tuppar som startar sin morgon vid halv fem. Tuppfäktning är den största sporten på Filippinerna och nästan varje hushåll har minst en tupp. Halvvägs in på semestern bytte vi upp oss och bodde vid stranden på White Beach, Ocean Club Beach Resort. Här bor man bra, har en fantastisk utsikt och får en underbar frukost.

Prisnivån på Boracay är för oss ganska låg. Man kan med gott samvete lägga lite mer pengar på boendet. På ön klarar man sig länge med en mindre budget. Filippinerna rankades tillsammans med Litauen som världens billigaste turistland för oss svenskar av Forex Bank förra året. Priserna är mindre än hälften mot de i Sverige, hela 54 procent lägre. Det går att äta och dricka gott, unna sig en eller flera kroppsbehandlingar eller åka på utflykter för en billig summa. Men den bästa erfarenheten från Filippinernas paradisö kostar ingenting. Känslan av att vara mitt i ett vykort, fast mitt i verkligheten.

 

Boracay 7 Boracay 8 Boracay 10 Boracay 9

 

Translation;
This is the second part about my trip to the Philippines and Boracay seven years ago. Fiftythree pictures to share why I love the island. 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Amazing, wonderful blog site composition! The length of time have you been posting with regard to? you’ve made posting glimpse uncomplicated. The complete search of your web site is outstanding, when well for the reason that information!

    1. Daniela says:

      Thanx for your kind words. I created the site with everything I
      wanted when I was visiting other websites. Easy and uncomplicated :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *