Sopstationer är sällan de mest exklusiva eller inbjudande av byggnader. Men i Osaka i Japan har tänkt till, och annorlunda. Sopförbränningsstationen Maishima är designad av den österrikiske arkitekten Friedenreich Hundertwasser. Designen är så unik att turister förväxlar sopstationen med nöjesparken Universal Wonderland som ligger i närheten. Anledningen till att de gör det, är att den för tankarna till sagoslott med tinnar och torn istället för tankar om sopor.

Tanken bakom den unika designen är att hitta harmoni med naturen och därför har man planterat träd på taket ch gjort linjerna naturligt krokiga. Maishima är Osakas mest miljövänliga sopförbränningsstation och har ökat invånarnas intresse för ekofrågor och källsortering.


Källa: [Vagabond][Epd.gov.hk]
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *