– Inlägget innehåller reklamlänkar – 

 

Det är idag 51 dagar kvar till Julafton. Så långt bort och ändå så nära. Vi vet ju alla att “tiden går fortare” ju närmare Jul vi kommer. Och kanske några av er redan har börjat fundera på den där perfekta julklappen till någon när och kär. Ibland är det en lätt uppgift och ibland lite svårare. Så vad ger man den obotliga resenörden?

 

Årets Julklapp är inte utsedd än. Men det lutar åt att det bli något personligt och hållbart. Första året, 1988, blev det en bakmaskin. Sedan dess har årets julklapp varit allt från en wok, mobiltelefon, mössa, plattv, ljudbok, Gps, en upplevelse, spikmatta och robotdammsugare till förra årets hemmastickade tröja. Uppskattade julklappar är ju också alltid Ätbara presenter.

 

Fler av mina favoritinköp och önskeartiklar på Amazon hittar ni i min Amazonbutik. Är ni nyfikna på mina egendesignade emaljmuggar, ekovänliga ljus och sneakers, kika in i min butik på Etsy. Här kommer mina 20 julklappstips för den som älskar att resa.

 

TIPS! Som medlem hos Bonusway , som är gratis, får du dessutom pengar tillbaka på dina Internetköp. För att få bonus, behöver du bara komma ihåg att logga in på Bonusway.se och sedan klicka dig vidare till webbutiken.

 

Julklappstips för resenärer

 

1. EMALJMUGG & TERMOS

Att jag älskar emaljmuggar är nog ingen nyhet. Men lite nytt är att jag är på gång att skapa en helt egen serie med muggar och ekovänliga ljus på etsy. Här är ett set som är perfekt att ta med i husbilen, på vandringen eller i resväskan.

 

2. SOLGLASÖGON

Solglasögon är aldrig fel och de finns i alla möjliga modeller och prisklasser. Konstigt nog använder jag aldrig solglasögon. På Rayban kan man numera designa sina egna glasögon. Välj båge, glas och färg.

 

3. FICKLAMPA ELLER PANNLAMPA

Vi åkte till Tanzania på safari utan vare sig ficklampa eller pannlampa. Men en pannlampa hade verkligen varit användbar när det blev beckmörkt redan klockan sju på kvällen.

Julklappstips

 

4. PASSFODRAL & BAGAGETAGG

Ett trevligt sätt att hålla sitt pass mindre slitet och lite personligare. På Bluebox hittar du några med roliga motiv och med tillhörande bagagetaggar. Denna klappen bara måste vara med på listan. Jag älskar mitt passfodral och idag kan man hitta massor med olika motiv på dem.

 

5. ADAPTER UNIVERSAL & RESELADDNINGSSET

Att ha en adapter är ett måste. Framför allt om man reser till många olika världsdelar med olika eluttag. Och att slippa ha med sig flera olika när man reser mycket gör den Universella adaptern till en riktigt bra present.

 

6. BAGAGEVÅG

Liten och smidig våg som väger ditt bagage. Perfekt att ha med sig i väskan när du reser med större bagage och vill slippa övervikt. Har du vänner som inte kan låta bli att shoppa massor när de reser?  Vi reser aldrig utan vår.

 

7. BATTERIPACK, POWERBANK, TILL MOBIL

Mannen har haft en ganska länge. Själv har inte behovet dykt upp förrän senare året när jag börjat fotografera mycket mer med mobilen. Nu är den helt ovärderlig. Jag skulle aldrig klara på mig på en resa utan batteriladdare till mobilen. När jag är på jobbuppdrag har jag till och med två med mig. På My Trendy Phone hittar den här trådlösa batteriladdaren för 337 kronor. På My Trendy Phone kan du också läsa om vad som gäller för batteriback när du reser. Riktigt bra julklappstips

 

8. STÖRNINGSREDUCERANDE HÖRLURAR

Perfekta när man sitter på långa flygningar eller flygplatser och vill ha lite lugn och ro. Nu finns det varianter som är in-ear för sådana som mig, som gillar att ha ett lätt handbagage och de tar ju mindre plats. Indy True Wireless In-ear hörlurar har en batteritid på upp till 16 timmar. När man reser mycket blir det en hel del tid på flygplatser och flygplan. Ett par bra hörlurar kan göra resan ganska mycket trevligare. Du hittar bra sådana på Fyndiq.

 

9. TRIPOD TILL KAMERAN

Ett stativ till kameran är alltid en bra idé. Just nu önskar jag mig ett stativ till mobiltelefonen faktiskt. Det hade underlättat resandet och fotograferande en hel del.

Julklappstips

 

10. HALSDUK & VANTAR

En härlig halsduk och ett par matchande vantar kan aldrig vara fel. Mysig alternativet på julklappstips.

 

11. SNEAKERS & FLIP FLOPS 

Jag kan inte leva utan mina Converse på resan. Det kvittar hur varmt det är. Den perfekta presenten till skulle vara ett par nya sådana så klart. Jag bara älskar sneakers. Och på resande fot är de extra viktiga. Utan Converse åker jag ingenstans, men jag har gärna också ett par färggranna gymnastikskor med mig. Jag är dessutom så glad att jag snart kommer kunna erbjuda en hel serie med egendesignade sneakers. De här är de första i min serie Nature.

Julklappstips

Julklappstips

 

12. EN SKÖN TRÖJA

Just nu närmar vi oss mörkare och kallare tider. Och det enda jag önskar mig är varma och goa tröjor.

 

13. KAMERAVÄSKA ELLER HOPFÄLLBAR VÄSKA

Har fortfarande inte hittat någon jag riktigt gillar. Därför använder jag smarta handväskor med mycket fack. Men en rolig sådan här hade uppskattats.

 

14. EXPANDERBAR RYGGSÄCK

Jag reser aldrig med ryggsäck. Men ibland önskar jag att jag gjorde. Framför allt när jag har både systemkamera och dator i handbagaget. Det kan bli ganska tungt. Men för de som älskar ryggsäck, borde denna expanderbara ryggsäck vara perfekt. Dessutom kan man hänga den på resväskan.

 

 

15. RESVÄSKOR

Om man har en stor budget, är mitt julklappstips resväskor. Varför inte köpa en fin carry  on?! Finns många riktigt fina mönster idag. Själv har jag just nu en vit, men saknar faktiskt min förra mönstrade. Vi gillar Samsonites väskor för att de har många lättare varianter. När jag köpte min Samsonite, var det just vikten som var avgörande. Men nu skulle jag vilja ha någon snygg som på bilden nedan.

 

Julklappstips

 

16. PACKKUBER

Jag upptäckte nyligen packkuber att ha i resväskan. Och oj vilken skillnad det blev. Dels får det plats mer, lättare att hitta och dels har inte allt blandats i en hög i botten efter transporten. Dessutom ett ett lite mer ekonomiskt julklappstips.

 

 

17. VATTENRENARE

För vännen som älskar att vara i naturen eller reser mycket är detta en riktig bra present. Man både sparar pengar samtidigt som man värnar om miljön.

julklappstips-vattenrenare

 

18. KAFFEKORT PÅ STÖRRE KAFFEKEDJOR 

De flesta som reser sitter ofta av lite tid på någon typ av kafé. Ladda ett kort på Espressohouse, Starbucks eller Waynes Coffee.

 

19. WEEKEND ELLER UPPLEVELSE

Kanske det bästa julklappstipset om du frågar mig. Om du har ett favorithotell, varför inte gå ihop med resten av familjen och ge bort en övernattning i julklapp.

 

20. FLYGBILJETTER ELLER TÅGBILJETTER

Ja, jag vet. Kanske att ta i. Men det är ett förslag ;). För den utan budget, är en flygbiljett mitt kanske bästa julklappstips.

julklappstips-flygbiljett

 

Translation
20 best christmas gifts for your travelling friend. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *