– Inlägget innehåller reklamlänkar – 

Julklappstips för resenärer

 

Det är idag 24 dagar kvar till Julafton. Så långt bort och ändå så nära. Vi vet ju alla att “tiden går fortare” ju närmare Jul vi kommer. Och kanske några av er redan har börjat fundera på den där perfekta presenten till någon när och kär. Ibland är det en lätt uppgift och ibland lite svårare. Så vad ger man den obotliga resenörden?

 

Årets Julklapp är inte helt oväntat en utomhuspryl. Utnämningen av årets julklapp är gjord med tanke på hur våra liv förändrats sedan coronapandemin drabbade Sverige och världen. Svenskarna har börjat umgås mer utomhus, både hemma och ute i naturen, och därför utses stormköket till årets julklapp av HUI Research.Här femton julklappstips till klappar för den som gillar att vara utomhus eller att resa. Hemmagjorda Julklappar är också ofta uppskattade. Se tips på det under Ätbara presenter.

 

TIPS! Som medlem hos Bonusway , som är gratis, får du dessutom pengar tillbaka på dina Internetköp. För att få bonus, behöver du bara komma ihåg att logga in på Bonusway.se och sedan klicka dig vidare till webbutiken.

 

1. STORMKÖK  | ÅRETS JULKLAPP 2020

Stormkök är en bärbar kokutrustning med en brinnande låga som inte slocknar vid hård vind. Stormkök används vid friluftsliv.

2. SOLGLASÖGON

Solglasögon är aldrig fel och de finns i alla möjliga modeller och prisklasser. Konstigt nog använder jag aldrig solglasögon. Är du ute efter lite annorlunda modeller kan du hitta dem på Nvidas.

 

3. PANNLAMPA

Vi åkte till Tanzania på safari utan vare sig ficklampa eller pannlampa. Men en pannlampa hade verkligen varit användbar när det blev beckmörkt redan klockan sju på kvällen.

4. PASSFODRAL

Ett trevligt sätt att hålla sitt pass mindre slitet och lite personligare. På Bluebox hittar du några med roliga motiv och med tillhörande bagagetaggar. Denna klappen bara måste vara med på listan. Jag älskar mitt passfodral och idag kan man hitta massor med olika motiv på dem.

julklappstips-passfodral-bb

 

5. ADAPTER UNIVERSAL

Att ha en adapter är ett måste. Framför allt om man reser till många olika världsdelar med olika eluttag. Och att slippa ha med sig flera olika när man reser mycket gör den Universella adaptern till en riktigt bra present.

6. BAGAGEVÅG

Liten och smidig våg som väger ditt bagage. Perfekt att ha med sig i väskan när du reser med större bagage och vill slippa övervikt. Har du vänner som inte kan låta bli att shoppa massor när de reser?  Vi reser aldrig utan vår.

7. BATTERIPACK, POWERBANK, TILL MOBIL

Mannen har haft en ganska länge. Själv har inte behovet dykt upp förrän senare året när jag börjat fotografera mycket mer med mobilen. Nu är den helt ovärderlig. Jag skulle aldrig klara på mig på en resa utan batteriladdare till mobilen. När jag är på jobbuppdrag har jag till och med två med mig. På My Trendy Phone hittar den här trådlösa batteriladdaren för 337 kronor. På My Trendy Phone kan du också läsa om vad som gäller för batteriback när du reser. Riktigt bra julklappstips.

8. STÖRNINGSREDUCERANDE HÖRLURAR

Perfekta när man sitter på långa flygningar eller flygplatser och vill ha lite lugn och ro. Nu finns det varianter som är in-ear för sådana som mig, som gillar att ha ett lätt handbagage och de tar ju mindre plats. Indy True Wireless In-ear hörlurar har en batteritid på upp till 16 timmar. När man reser mycket blir det en hel del tid på flygplatser och flygplan. Ett par bra hörlurar kan göra resan ganska mycket trevligare. Du hittar bra sådana på Urbanista.

 

9. KAMERAVÄSKA

Har fortfarande inte hittat någon jag riktigt gillar. Därför använder jag smarta handväskor med mycket fack. Men en rolig sådan här hade uppskattats.

julklappstips-kameravaska

 

10. TRIPOD TILL KAMERAN

Ett stativ till kameran är alltid en bra idé. Just nu önskar jag mig ett stativ till mobiltelefonen faktiskt. Det hade underlättat resandet och fotograferande en hel del.

11. MOBILSKAL

Varför inte förena nytta med nöje?! På Ideal of Sweden kan du köpa mobilskal och 50 kronor av köpet går till bröstcancerförbundet. Win win.

12. SNEAKERS

Jag kan inte leva utan mina Converse på resan. Det kvittar hur varmt det är. Den perfekta presenten till skulle vara ett par nya sådana så klart. Jag bara älskar sneakers. Och på resande fot är de extra viktiga. Utan Converse åker jag ingenstans, men jag har gärna också ett par färggranna gymnastikskor med mig. Som de här från Adidas. Men ett par kängor får också gärna följa med. Just nu är jag så taggad på ett par vita kängor från Dr Martin. Så himla fina.

Julklappstips, kängor

13. SCHWEIZISK ARMÉKNIV 

Denna skulle mannen inte kunna leva utan. Jag kan inte ens räkna hur många han har ägt. Minst lika många har blivit tvungen att lämna i säkerhetskontrollen. Så en ny sådan till honom hade aldrig varit fel.

14. RESVÄSKA

Varför inte köpa en fin carry  on?! Finns många riktigt fina mönster idag. Själv har jag just nu en vit, men saknar faktiskt min förra mönstrade. Vi gillar Samsonites väskor för att de har många lättare varianter.

 

15. VATTENRENARE

För vännen som älskar att vara i naturen eller reser mycket är detta en riktig bra present. Man både sparar pengar samtidigt som man värnar om miljön.

julklappstips-vattenrenare

 

16. EXTERN HÅRDDISK 

För vännen som fotograferar lite för mycket är en extern hårddisk en riktigt bra present. Både att ha med på resan, men också för backup när man kommit hem.

17. KAFFEKORT PÅ STÖRRE KAFFEKEDJOR 

De flesta som reser sitter ofta av lite tid på någon typ av kafé. Ladda ett kort på Espressohouse, Starbucks eller Waynes Coffee.

 

18. EN SKÖN TRÖJA

Just nu närmar vi oss mörkare och kallare tider. Och det enda jag önskar mig är varma och goa tröjor.

19. WEEKEND ELLER UPPLEVELSE

På Greatdays kan du köpa en hotellövernattning som gäller för två på på First Hotels. Välj mellan över 40 destinationer i Sverige och Norge. Kanske det bästa julklappstipset om du frågar mig.

 

20. FLYGBILJETTER ELLER TÅGBILJETTER

Ja, jag vet. Kanske att ta i. Men det är ett förslag ;)

julklappstips-flygbiljett

 

Translation
Fifteen best christmas gifts for your travelling friend. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor och personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Blog Discovering The Planet.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *