Julklappstips, DIY, alternativa julklappar

 

Nuförtiden när de flesta har allt, kan en något annorlunda Julklapp bli väldigt uppskattad. Och är kanske till och med roligare att ge bort. Jag gillar att ge bort korgar och lådor med gott som jag själv plockat ihop. Men ofta stöter jag på andra roliga alternativ Julklappstips. 

 

En annan fördel med egengjorda klappar, återvunna sådana eller ätbara  klappar, är att det är mycket miljövänligare. Det många inte vet, är, att det inte är flyget som är den stora miljöboven. Det är vår konsumtion. Framför allt klädkonsumtionen. Mer än så går jag inte in på ämnet. I vår familj har vi slutat köpa klappar till oss vuxna. Istället kör vi julklappsspelet. Självklart är det också en del av konsumtionen, men man kan välja att återanvända klappar, eller göra något själv även här. Jag har för vana att även här ha ätbara klappar.

 

Om du har fler bra alternativa Julklappstips, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet.

 

NIO ALTERNATIVA JULKLAPPSTIPS


1. EN PÄRM ELLER BOK MED RECEPT

Samla dina favoritrecept och favoriträtter och klistra in en bok eller pärm. Blir dessutom ett fint minne under många år.

2. EN FOTOBOK

Gör en fotobok på någon av alla fotosidor som finns och lägg in era finaste stunder ihop. Kanske till och med små minnesberättelser.

3. EN MÅ BRA DAG

Ge bort en dag med frukost på sängen, promenad i skogen, varmt bad och massage och avsluta med lyxig middag hemma eller på restaurang.

4. ETT KAKBAK

Ett kakbak på burk är en rolig present. Kanske istället för choklad eller blommor. Det har blivit allt populärare att ge bort ätbara presenter när man ska gå bort och det är kul att få. Här hittar du ett recept på Brownies med Polly från Ica.  Men du har säkert egna favoritrecept som du kan använda dig av.

 

Julklapp, kladdkaka pa burk

 

5. SECOND HAND

Man kan med familjen bestämma att man bara får handla på second hand för en viss summa.

6. EGENBLANDAD MUSLI I FINA PLÅTBURKAR

Rosta till exempel havregryn, linfrön, sesamfrön, pumpafrön, mandlar, solroskärnor, torkad frukt, russin med kanel i kokosolja. Eller följ detta receptet från Ica…

Ingredienser
1/2 dl flytande honung, 3 msk rapsolja, 2 1/2 dl vatten, 5 dl havregryn, 4 dl rågflingor, 2 dl boveteflingor, 1 dl solrosfrön, 1 dl kokos, 1/2 dl sesamfrö, 1 dl linfrö, 100 g blandade nötter, 100 g torkad frukt t ex fikon

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Värm honung, olja och vatten i en kastrull, så att honungen löser upp sig.
  3. Blanda havregryn, rågflingor, boveteflingor, solrosfrön, kokos och sesamfrö i en långpanna och ringla över honungsblandningen.
  4. Rosta blandningen ca 30 minuter, rör om 3 gånger under tiden.
  5. Låt muslin svalna och tillsätt sedan linfrö, nötter och frukt.

 

Julklapp, müsli

7. LYXIG MATKASSE

Ge bort matvaror, ett fint skrivet recept och ett datum då ni ska laga maten ihop. Eller beställ en kasse som levereras när du vet att mottagaren kanske behöver det som mest.

8. JULSTRUMPOR AV GAMLA TRÖJOR

Om man bestämmer sig för att stänga av Tvn, vill ha något att göra, och har en massa gamla tröjor liggande, kan man alltid göra presentförpackningar, vantar eller kanske julstrumpor. En flaska av favoritvinet och så är man klar.

 

 

9. EN TAVLA

Snart är det förste advent och dags att göra lite julmysigt. Och varför inte göra lite fint med en Jultavla. Det finns många sidor där man gratis kan ladda ner utskrifter och sedan bara skriva ut och rama in. Sök efter Free Printables. Jag har hämtat dessa motiven på Pinterest och de är några av mina favoriter. För att ladda hem fullstorlek på bilderna, bara klicka på dem. De flesta och några till går också att hämta hem på Mothertimemarketplace.

 

 

36th avenue - text

Mothertime - deckthehalls

When You Stop Believing red 8 x 10

Merry and BrightJulgran - The36avenue

Inspiration Lane

 


Bildkälla: [Pinterest][36th Avenue][Mothertimemarketplace] 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *