I vårt hem har vi ingen dagstidning, för att vi aldrig skulle hinna läsa den. Däremot har vi tre resetidningar [tre, om man inte räknar alla gratistidningar som kommer i lådan], Allt om Resor, National Geographic och Vagabond [den tackar jag toppensyrran för].

 

Sista veckorna har jag läst så många otroliga artiklar som jag skulle vilja skriva om, men på något sätt har Julen kommit i vägen. Som ni kanske märkt, har jag denna December månad alldeles snöat in på pyssel och skapa själv. Därför får “Vår värld” sätta sig i ett hörn så länge och vänta på att  “Skapa Själv” ska tappa lusten. Men skulle man nu råka bli trött på att äta pepparkakor, kan man ju alltid göra annat kul med dem. Bordsplaceringar, girlanger, julgransprydnader eller varför inte en julkrans.

 

Idag har turen kommit till pepparkaksformar. Självklart finns det idag massor med olika modeller och varianter att köpa. Men om man känner för att göra egna, finns det några olika sätt man kan göra på. Man kan välja att göra formar med stålband och skära ut pepparkakorna, som med vanliga formar, eller så kan man göra pappersmallar och skära efter dem. Det finns även varianter med kopparband och bleckplåt. Men jag tyckte nog att varianten med stålband var det enklaste och bästa tipset.

 

PEPPARKAKSFORMAR MED STÅLBAND

1. Fundera ut vad för form du vill göra och skissa upp den på ett papper [snögubbar, bokstäver,
julgranar, änglar, jag vad du vill].

2. Klipp av en tillräckligt lång bit av spikbandet [eller stålband] och börja böja det efter mallen, [eller
forma fritt]. För att få skarpa vinklar kan man använda en plattång för att böja.

3. När du är nöjd med din mall är det dags att fixera den. Använd en popnittång och nita ihop ändarna
med varandra.

4. Baka pepparkakor med dina helt egna pepparkaksmallar. Hämta gärna inspiration bland bilderna nedan för vad du kan göra med dina pepparkaksformar. Eller vad du kan göra formar till. Lycka till.

 

Recept på snabba pepparkakor hittar du här. 

 


 

Källa: [Pinterest]

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *