Trodde du att Afrika bara var ökenhetta? Då är det dags att tänka om. Städer som Lesotho, Ifrane och Oukaiimeden har satt skidåkning i Afrika på kartan. Atlasbergen sträcker sig 240 mil genom Marocko, Tunisien och Algeriet och Marockos främsta skidort Oukaïmeden ligger 75 km utanför Mattakech. Det ser inte mycket ut för världen, men skidåkningen ska vara bättre än väntat. Backarna är opreparerade och det finns vare sig pistmaskiner eller konstsnö. Ett liftkort kostar ca 40 kronor per dag och den utrustning som finns att hyra ser ut att komma från 1970-talet. Men ska ändå vara en upplevelse.

Enligt ryktet är det Dubai-baserade företaget Emaar på väg att förvandla Oukaïmeden till en modern skidanläggning med snökanoner, lyxhotell och världens högst belägna 18-håliga golfbana. Skidsäsongen är kort [december till mars] och det märks att Marocko inte har någon stark kultur kring skidåkning. När det snöar stänger alla liftar och personalen lämnar backen.

Lesotho, världens högst belägna suveräna stat där ingen plats ligger lägre än 1400 meter, är hem för den bästa skidorten, Afri-ski. Här, på 3200 meters höjd, faller snön redan i maj och säsongen sträcker sig en bit in i september. Liften kördes första gången 2004, mest som en galen idé. Men orten har nu etablerat sig som en viktig turistattraktion i ett av världens minst kända och fattigaste länder.


Källa: [Dagens PS][Wikipedia][Skyscrapercity][Caravaninginmarocco][Nevasport][Snow-Forecast][Africatravelresource]
  

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *