Vi har efter någon timme passerat gränsen och står på Kambodjansk mark. Vi äter lunch på ett flott hotell nära gränsen och kan knappt vänta på att få börja vår resa. Bara någon timme senare är vi på väg. Mot Sihanoukville. Vi först stopp gör vi ungefär en timme senare. I en liten by som ingen av oss vet namnet på.

 

BYN PÅ PÅLAR

Vårt första riktiga möte med Kambodja. En värld som är så långt från vår. I byn ligger butikerna, som mer är små hål i väggen, tätt. Alla tjänster utförs öppet inför alla. Frisören. Bilverkstan. Telekiosken. Och bara några meter bort är resten av byn. På pålar längs med floden. Vi hänger över broräcket och kamerorna jobbar hårt. När det är dags att dra vidare har vi svårt att slita oss därifrån. Men när bussen tutar för att få vår uppmärksamhet drar vi oss ovilligt bort från floden.

 

SHINAOUKVILLE

Till Sihanoukville i södra Kambodja åker man för att sola och bada. Här är helt underbara sandstränder på tre av stadens sidor och man kan äta och dricka jättegod mat. Staden i sig är inte mycket att skryta om, utan man åker hit för avkopplingens skull. Men hur som, är det är inget vi riktigt har tid med. På vårt hotell Moon Julie har det ordnats ett stort event för vår skull. Digniteter från Thailand och Kambodja har samlats. Mat har dukats fram och underhållning hela kvällen. Och det är här jag råkar ut för en av de där små sakerna som kan hända när man reser.

 

Mellan incheckningen på hotellet och eventet har vi cirka tjugo minuter för dusch och ombyte. Det kan vara så på pressresor. Programpunkterna kan ligga ganska tätt och det där med vilotid på hotellrummet uteblir oftast. När jag ska checka in på mitt rum fungerar inte kortet. Personal kommer från receptionen. Får det inte att fungera. Städpersonal kallas in. Får det inte att fungera. Till sist står det tre personer från receptionen där, en vaktmästare och jag utanför mitt rum. Vaktmästaren får skruva upp handtaget och så får jag en vanlig nyckel till rummet.

 

Varför jag inte fick något annat rum? Ja, det fanns helt enkelt inte fler. Tid för dusch och ombyte noll minuter. Sedan är det dags för en stor galakväll. En galakväll med musik, underhållning och många tal. Själv ser jag fram emot morgondagen. En morgondag som omfattar öarna Koh Rong och Koh Rong Sanloem.

 

 

Translation:
Our first stop in Cambodia is in a village build on the water. Such an amazing view.

 


Resan var en pressresa arrangerad av Tourism Authority of Thailand. #AmazingThailand #gothailandgoasean
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

15 Comments

 1. Hehe, det er ikke alt som går etter planen når man reiser! Man føler seg kanskje ikke så fresh når man ikke får tatt den dusjen man har planlagt, men det går jo som regel fint likevel.

  Den landsbyen på påler skulle jeg like å utforske! :-)

  1. Och visst är det lite charmen med att resa? Vi brukar skoja om att de värsta reseupplevelserna brukar bli de bästa historierna när man kommer hem :)

 2. Hej Daniela,
  Tak fordi du tog mig med tilbage til Cambodja med dine smukke billeder og dejlige beskrivelse. Synes det er flere år siden vi var der men det er jo kun et halvt år siden. Sikke nogle dejlige oplevelser vi havde :-)

  1. Visst känns det så. Väldigt konstigt. Men det blir väl så när man hittar på så
   mycket hela tiden :). Är så glad att jag kom med på den resan och fick lära
   känna så många kul människor som dig, Sanna, Essi och Sophie.

   1. Enig det er en gave at lære sådanne nogle dejlige mennesker at kende;-)

 3. Härliga bilder. Thailand är verkligen en färgsprakande nation. :)

  1. Tack Katarina. Kambodja också ;)….
   Både Thailand och Kambodja är ju otroligt mysiga och enkla länder att resa i….
   Om man bortser från gränsövergången :)

 4. Härliga bilder! Men surt med rummet även om det löste sig ändå. Hoppas eventer var bra. Och jag ser fram emot bilderna från Koh Rong!!

  1. Eventet var jättebra. Det enda är att Kambodjaner gillar att spela sin musik
   HÖGT :). Det blev inte mycket nätverkande den kvällen hahah.

 5. Härliga bilder och så vacker by. Tur att det löste sig med rummet ändå, efter många människors insats.

  1. Tack Christine. Det mesta brukar ju lösa sig, bara man håller sig lite lugn :)

 6. Superfina bilder! Och visst är det väl så att de värsta reseupplevelserna är de bästa historierna Jag är riktigt sugen på Kambodja där jag ännu ej har varit. Men först tror jag det får på Vietnam eller kanske en kombo…
  Ge mig fler semesterdagar!

  1. Jättetack Cathinka. Man måste ju hitta något positivt i det mesta, för det går ju :).
   Både Vietnam och Kambodja är väldigt spännande länder. En kombo är nog inte omöjlig.
   Men ge dig själv tre veckor, och chefen om lite mer semester :)

 7. Å vad sugen jag blev på Kambodja nu när jag såg dina bilder. Ska på min första långresa med barn, så många ställen vi vill till men var tvungen att välja så har bara planerat in ett par dagar för att se Angkor Wat. Ångrar mig nästan nu… får väl bli en annan gång.

  1. Åh stort tack. Kambodja är ju ett spännande land. Jag ser själv fram emot att åka
   tillbaka. För jag hann minsann inte med Angor Wat :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *