Vi befinner oss på gränsen mellan Thailand och Kambodja, Baan Had Lek border crossing. Det är varmt, mycket folk och bagagekärrorna susar framför och bakom oss. Vi blir lotsade genom den Thailändska gränsen och det är dags att ta sig igenom till Kambodja. Jag inser lite försent att jag har lagt mitt visum i resväskan. Dock inte passet. Resväskan som redan passerat gränsen i en av alla bagagekärrorna.

 

Jag blir skjutsad till sidan och får vänta. Och vänta. Men tack vare att vi har guider som tar oss genom hela processen känner jag mig avslappnad, litar på att de tar hand om allt och kan ta in hela upplevelsen utifrån. Men jag vet, att om jag hade varit själv hade det nog varit en lite nervösare upplevelse. Efter att vi passerat den Thailändska gränsen är det dags att ta sig in Kambodja. En lite surrealistisk upplevelse och unik gränsövergång för mig. På vägen utanför tullhuset passerar små kärror överfulla av varor och lådor titt som tätt. Inte ett helt lätt jobb.

 

Vi samlas vid en uteplats bredvid tullhuset. En tullare sitter vid ett bord utomhus och stämplar pass. En annan sitter och knappar på telefonen. Framför den lokala butiken. Bredvid lokalbor som sitter och äter lunch. Vid ett annat bord skickas våra pass fram och tillbaka. Namn ropas ut och skickas till rätt person. Sa jag att vi var en grupp på cirka femtio personer? Igen finner jag mig stå lite vid sidan om, le, titta på spektaklet och fascineras över att det faktiskt verkar fungera. Och helt plötsligt är vi på andra sidan. I Kambodja. Nu väntar ett nytt äventyr. Ett nytt land. En ny kultur.

 

 

Translation:
Passing the Cambodian boarder is nothing but an adventure. 

 


Resan var en pressresa arrangerad av  Tourism Authority of Thailand. #AmazingThailand #gothailandgoasean

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

 1. Verkligen en annorlunda upplevelse! Två steg (och lååång väntan) och vips så var vi över gränsen.

  1. Eller hur :). En helt underbar upplevelse.

 2. Haha super fin artikel og sikke smukke billeder. Ja, det var lidt af en oplevelse at krydse den grænse. Alt det papirarbejde og vi havde endda udfyldt et elektronisk visa :-)

  1. Tack Annette. Riktigt rolig upplevelse :)

 3. Helt underbart! Känner så väl igen mig i detta. Har upplevt detsamma men för några år sedan. Bilderna är så häftiga och tillför så mycket. Tack!

  1. Åh stort tack Ditte. Det värmer när det kommer från någon som jag vet reser och har rest
   så otroligt mycket. God Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *