Vi har lämnat hotellet i Shinaoukville i Kambodja, för att ta oss till hamnen där båten för dagens äventyr väntar. Båten är stor och har tre våningar och alla i gruppen hittar snabbt sina favoritplatser för den en timme långa båtturen. Vi som är lite trötta och bara vill ta det lugnt hittar så klart soldäck längst upp direkt och stannar där hela vår färd. På våningen under pågår någon typ av Boose and Cruise med dryckeslekar, hög musik och lekledare. Ett ljud som vi på soldäck försöker stänga ute utan framgång.

 

Vi är på väg till Koh Rong Samloem, en av Kambodjas större öar. På vägen passerar vi färgglada fiskebåtar, ubåtsliknande hotell och små öar mitt i ingenstans. När vi väl gör vårt första stopp utanför en av öarna, landar vi i en dröm av turkost vatten och en naturskön kust. Vi stannar till för snorkling och bad i de blå och turkosa vattnen. Ett lyckorus sprider sig genom gruppen och det är svårt att inte befinna sig mitt i stunden och bara ta in denna andra verklighet. Själv stannar jag på båten och leker fotograf. Badkläderna ligger fint i resväskan. På bussen. Som är på fastlandet. Men vad gör det. Med fötterna i vattnet njuter jag ändå. Av all glädje som ligger och flyter ute i vattnet. En liten stund senare är vi på väg igen.

 

Båten närmar sig Koh Rong Samloem och Mpay Bay på norra sidan av ön. Det tar några sekunder att ta in det jag har framför mig. Vattnet är klarar blått än någon vatten jag någonsin sett. Nästan vitt. Allt är bländande vitt. Den långa bryggan bara väntar på barfota fötter. Allt är nästan löjligt perfekt. Att överge gruppen för att kunna njuta av denna pärla på egen hand är inget svårt val. Med kameran i ena handen och en liten handduk att torka svettdropparna med i andra börjar jag gå. Förbi det lilla polishuset i halm och bambu. Förbi barerna. Förbi de små verandorna vid träden. Och förbi alla gungor och hängmattor i vattnet.

 

Kambodja, Koh Rong Sanloem

 

Är det inte det här livet handlar om? Ett ställe där allt är orört. Där tiden står still. Där man inte vet om det är onsdag eller fredag. Där det inte finns några vägar och ingen biltrafik. Där inga stora hotell än har satt sina spår. Där alla världens bekymmer inte existerar.  Och när det är dags att lämna ön är jag både glad, tacksam och ledsen. Tacksam för att faktiskt ha fått se ön och ledsen över att inte kunna stanna längre denna gång.

 

När jag gav mig av på den här resan till Thailand och Kambodja, kände jag ingen av deltagarna. Men jag hade turen att få dela den med fyra andra fantastiska och roliga Skandinaviska kolleger, Sanna från Sverige, Annette från Danmark, Sophie från Danmark och Essi från Finland. Och du kan så klart se fler bilder och läsa mer om Kambodja och Koh Rong Samloem på deras sidor.

 

 

Några tips inför ditt besök till Koh Rong Samloem

 

 • Att ta sig till Koh Rong Samloem med båt kostar mellan 20 och 30 dollar från Sihanoukville tur och retur.
 • Självklart kan man gör annat än att bara gå längs med den vackra stranden. Man kan fiska, dyka, paddla kajak, gå på djungeltrekk, cykla mountainbike och snorkla.
 • Om man vill festa kan man under högsäsong delta i The Koh Rong Samloem Full Moon Parties som hålls på  Good Vibz Camp.
 • När du söker information om ön, sök på både Koh Rong Samloem och Koh Rong Sanloem. Båda stavningarna förekommer.

 

 

Translation:
Koh Rong Sanloem in Cambodia is probably one of the most beautiful and peaceful islands I have ever seen. 

 


 

Resan var en PR-resa och arrangerades av Tourism Authority of Thailand. #AmazingThailand #gothailandgoasean

Bilder på mig: Elisa / Miprendoemiportovia

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

13 Comments

 1. UHH det var sådan en dejlig dag :-) En af dem som jeg vil huske resten af mit liv. Tusind tak Daniella for dit gode selskab og en uforglemmelig dag i dit og de andres selskab. Du har beskrevet den rigtig godt med super lækre billeder. Godt arbejde:-)

  /Annette

  1. Visst var det. En sån fantastisk liten ö. Bästa lilla gruppen :). Och tack <3

 2. Vilka fina och färgstarka minnen du delar med dig av!

  1. Tack Sanna. Inte svårt. Var ju en riktigt fin dag och favoriten i Kambodja.

 3. Visst vore det skönt med en ö i Kambodja. Ser riktigt trevligt ut. Skönt att drickesmänniskorna på båten inte åkte till samma ställe som du!

  Sen blir jag nyfiken. Kanske jag som missuppfattar, men hur kan en resa till Kambodja vara i samarbete med Tourism Authority of Thailand?

  1. Eller hur Johnny :), en egen ö.

   Detta var TAT’s första samarbete med Kambodja. Man har börjat samarbeta mycket med de närliggande länderna för att skapa mervärde, variation och hjälpa varandra.

 4. Såå kul att jag inspirerar dig att besöka Georgien! För det är verkligen värt ett besök :)

  1. Absolut. Har ju inspirerats av dina inlägg förr ;) :)

 5. Lars says:

  Bra Info. Har bokat 1v på Koh Rong och nu blir det även ett besök på denna ö.

  1. Tack Lars. Kul att kunna inspirera. Och bra beslut. Du kommer inte ångra det :).

 6. Stefan says:

  Vi har tänkt nånstans hit runt årsskiftet 2019/2020. Har du någon aning om hur tidigt man måste boka boende dit?

  1. Bra val :). Tyvärr inte. Men ni kan ju förhandsboka på någon hotellbokningssajt som har gratis avbokning om ni är vill vara säkra. Det brukar jag göra :).

   1. Stefan says:

    Ok, tack för input.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *