Att jag älskar bilder kommer nog inte som någon överraskning för er. Därför älskar jag Instagram och hänger numera där rätt mycket. Min inställning till Instagram var redan från början att jag mestadels skulle följa IGare som lade ut bilder som inspirerar mig. Och jag har nästan lyckats hålla det. Kan vara så att några vänner och familjemedlemmar också har smygit sig in i listan.

Till Saken. Jag följer fotografer från hela världen och har några absoluta favoriter. Jag har tipsat om några av mina favoriter tidigare. Men ibland kan det vara så att man blir lite lurad. För det är inte alltid man vet hur mycket bilderna man tittar på som är redigerade och manipulerade. Jag hade ganska länge en favorit, fortfarande en favorit, där jag någonstans hade en önskan om att bli lika duktig fotograf. Nu visade sig, så här lite senare, att hans bilder är mer fotokonst än bara fotografi. Jag tillhör inte skaran som är antingen för eller emot manipulering av bilder. Jag anser bara att så länge man vet att det är gjort och att det görs för rätt forum så kan jag uppskatta det.

Ett exempel är profilen Ipoenkgraphic på Instagram. Hans bilder är verkligen inspirerande och otroligt vackra. Men de är också manipulationer. En kul grej är att han delar med sig av hur han skapar sin fotokonst. Nu kommer ju nästa grej, nu önskar jag att jag vore lika duktig på fotoshop, men det lär ju inte hända.

 


 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *