För 25 år sedan köpte Steve Rothstein en flygbiljett på American Airlines. Guldbiljetten kostade då 250.000 dollar [3 miljoner dollar när den slutade säljas 2004] och var en livstidsbiljett. För 150.000 dollar extra, köpte han dessutom en “medföljandebiljett”. Men Rothstein har verkligen fått valuta för sin biljett. Har har sedan 1987, flugit över 10.000 gånger, resor för över 140 miljoner kronor [21 miljoner dollar].

“En bra lördag innebar att gå upp tidigt och flyga till Detroit, hyra en bil och köra till Ontario och äta lunch”, säger Steve Rothstein och berättar att han ofta skänkte bort sina bonuspoäng, totalt 40 miljoner, till strandsatta främlingar, som behövde komma hem. Rothstein har varit i England 500 gånger, Tokyo 120 gånger och Australien 70 gånger. Den amerikanske investmentbankiren kunde tack vare sitt Airpass ta flygplanet tvärs över kontinenten, bara för att äta en varmkorv på sitt “favorithak”. Han har flugit vänner till muséum i Paris och en präst till Rom för att träffa Påven.

Vid incheckningsdisken på Chicago O’Hare, på väg till Bosnien, tog allt plötsligt slut. American Airlines anklagade honom för bedrägeri och efter att ha fått sin “guldbiljett” indragen åkte Sam Rothstein hem och lämnade inte sängen på flera dagar. Men Rothstein tänker inte släppa det hela. Han anser att ett kontrakt är ett kontrakt och kämpar vidare mot flygjätten.

Källa: [Dagens PS][New York Post]
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *