Visst har det hänt oss alla. Man glömmer något på resan, trots att man tycker att man gått igenom varje låda. Jag brukar vara duktig på att inte glömma, men i Marrakech glömde jag faktiskt min mobilladdare. Men jämfört med dagens lista, är det en bagatell. Dagens lista kommer från CNN Living som har pratat med “Unclaimed Baggage Center” i Scottsvoro, Alabama. Här hamnar det mesta som glömts kvar på flygplatserna i Usa.

Här är de tio knasigaste föremålen som glömts kvar på ett flygplan eller flygplats;

Till skillnad från de flesta föremål som hamnar på Unclaimed Baggage Center, är “Hoggle” [den lilla    figuren i filmen “Jareth the Goblin King” med David Bowie i huvudrollen) inte till salu. Nu står han på    centrets museum.

Ett flertal mer än 3.500 år gamla Egyptiska artefakter glömdes kvar i en Gucciväska. Föremålen    såldes därefter vidare på en auktion på 80-talet.

Om det var någon som försökte göra filmen “Snakes on a plane” till verklighet är oklart men en livs  levande skallerorm hittades i en kvarglömd väska.

Avancerad navigationsutrustning till ett värde av drygt 1,7 miljoner hittades i en kvarglömd väska.  Utrustningen lämnades dock tillbaka till den Amerikanska flottan.

En liten flicka hittade en kvarglömd Barbie-docka på flygplatsen. Vad flickan och flickans mamma  senare upptäckte var att det inuti dockan fanns 500 dollar i sedlar.

En man glömde en gång en hel riddarrustning kvar på flygplatsens baggageband.

En fiol från 1770-talet hittade aldrig sin ägare. Nu hänger den på Unclaimed Baggage Centers  museum.

En 5,8 karats-diamant hittades i en socka.

En kamera som används på Nasa:s rymdfärder hittades i en kvarglömd väska. Även denna lämnades  senare tillbaka.

En 40.95 karats smaragd ska ha hittats kvarglömd.

   

Källa: [Dagens PS][CNN Living]

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *