Finland, Helsingfors, Regatta

 

Aldrig fikar man väl så mycket som när det är kallt, regnigt och grått ute. Vid vårt besök i Helsingfors i Finland för några veckor sedan, hann vi med tre mysiga kaféer. Alla mysiga på sitt sätt och värda ett besök. 

 

Jag har en viss förkärlek för mysiga kaféer och annorlunda restauranger. Så när biljetterna till Helsingfors var bokade, var fiken det första jag började reachearcha. Att besöka ett kafé och ta kopp kaffe, tillhör en av höjdpunkterna när man upptäcker en storstad. Det kan vara för att vila trötta fötter, möjligheten att smaka lokala bakelser eller bara för att uppleva stadens vibbar. Två av kaffeerna hittade jag på engelska bloggar. Det tredje hittade vi av en ren slump när vi åkte spårvagn fem.

 

CAFÉ TORPANRANTA | MUNKNÄSSTRAND

En av våra dagar har vi bestämt oss för att åka hela rundan med fyrans spårvagn. Jag har läst på någon amerikansk resesida att det ska vara en av de vackrare linjerna att åka. Den och fyrans. Men vi har bara åkt en tredjedel av rundan när vi hamnar i Munknässtrand i västra delen av Helsingfors och bara måste gå av. Och det är här vi hittar Café Torpanranta. Stället är fullsatt och de flesta verkar vara lokalbor. Det ligger vackert längs med vattnet och har en helt underbar utsikt. I närheten finns vackra promenadstråk och flera museer. Bland annat finska arkitekten Alvar Aaltos hem, Gallen-Kallelas museum, Didrichsens konsterverksmuseum, Urho Kekkonens museum ocht Fölisöns öppna museum.

 

Finland, Helsingfors, Torpanranta

Finland, Helsingfors, Torpanranta

Finland, Helsingfors, Torpanranta

 

CAFÉ JOHAN & NYSTRÖM KANAVARANTA | SKATUDDEN

Vi upptäcker Skatudden i Helsingfors när vi blir lite kaffesugna. Nere vid kanalkajen, i närheten av presidentpalatset, hittar vi Johan & Nyström. I gamla tegelklädda lokaler sitter man omringad av doften av kaffe i en riktigt mysig miljö. Johan & Nyström Kafferostare & Tehandlare AB grundades 2004 utanför Stockholm och ägs idag av Espresse House. Istället för att rosta traditionellt rostar man enligt metoden Slow roast vilket innebär att man rostar bönorna under en längre tid.

 

Finland, Helsingfors, Johan Nyström

Finland, Helsingfors, Johan Nyström

Finland, Helsingfors, Johan Nyström

 

CAFÉ REGATTA | TÖÖLÖ

Café Regatta är det enda av kaféerna som vi är planerat och prioriterat. På en Amerikansk reseblogg läser jag om den pyttelilla och superturistiska kaffestugan Café Regatta. Och självklart måste vi bara dit. Vi möts av en liten knallröd stuga i alla Julens färger. När vi var i Lofoten i Norge, trodde vi att vi besökte världens minsta kafé, men tror att Regatta övertar den placeringen. Ytan är bra mycket mindre, men med bra många fler sittplatser. När vi kommer in är det i princip fullsatt. Det är tätt mellan sittplatserna och stugan är inredd med mysig vintagemöbler och loppisföremål. Och för den som inte vill fika på Färska örfilar, kanelbullar, kan man köpa korv att grilla ute på gården vid den öppna elden.

 

Finland, Helsingfors, Regatta

Finland, Helsingfors, Regatta

Finland, Helsingfors, Regatta

Finland, Helsingfors, Regatta

Finland, Helsingfors, Regatta

 

Translation
Here are three cute coffe shops in Helsiniki in Finland. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

 1. Regatta såg ju verkligen gulligt ut! Jag ska också göra bättre research nästa gång jag besöker Helsingfors

  1. Eller hur :). Läste att det var väldigt turistigt, men det hindrar inte oss :)). Supermysigt och gulligt. Haha, jag är normalt usel på research, men blev lite inför Helsingfors ändå.

 2. Vilka trevliga ställen ni hittade! Särskilt det där tredje såg ju supermysigt ut!

  1. Vem kunde ana att Helsingforsfiken skulle vara mysiga :).

   1. Eller hur! :) Förresten, gör du nåt speciellt för att man ska få e-postavisering om svar på kommentar? Är det ett speciellt plugin?

    1. Skickar PM.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *