Ukraina, Kiev (16 av 20)

 

Då var jag hemma igen från en intensiv resa till Kiev i Ukraina. Som ni redan sett har jag inte haft tid att göra några inlägg som jag hoppades. Men de kommer. Under tre korta dagar har vi fått vara med om otroligt mycket och fått träffa mer nya människor än jag kan räkna. I gruppen från Sverige var vi sjutton personer från fyra företag. Alla nya för mig.

 

Ganska intensivt att både lära känna en helt ny grupp människor samtidigt som man ska ta in ett nytt land och de förhållanden som vi fick vara med och se. Vi fick komma hem till flera familjer som fått hjälp av SOS Barnbyar och välkomnades varje gång med en värmande gästvänlighet, trots de svåra omständigheterna. Vi gjorde också så ett besök i en av SOS Barnbyar här och jag kan inte vänta med att få dela den upplevelsen med er.

 

Vi besökte Svenska Ambassaden. Vi besökte SOS Huvudkontor. Vi besökte ett barnhem. Vi träffade också borgmästaren. Och vi fick träffa några av de många familjerna som är på flykt internt i Ukraina. 1,5 miljoner människor har lämnat östra Ukraina på grund av konflikterna och många av dem har hamnat i Kiev och området runt Kiev. Och av dessa är många barn.

 

Många av upplevelserna har man inte riktigt bearbetat. Man hade många funderingar på plats och mycket olika tankar. Och jag som nästan alltid tar bilder av allt, blev så emotionellt påverkad i flera situationer där det bara kändes helt fel att ta bilder av någon annans misär. Vi fick höra om situationen i Ukraina från många olika håll, se den från många olika sidor och nu ska jag bara landa lite.

 

Ukraina, Kiev (1 av 20)

Ukraina, Kiev (5 av 20)

Ukraina, Kiev (10 av 20)

Ukraina, Kiev (11 av 20)

 

Translation;
Last week I was in the Ukraine with SOS Childrens Villages Sweden and Svenska Lantchips. To see the situation up close is intense. To see so many children, and adults, trying to make themselves a better living situation is hard. But not as hard as it is for them. Next week I will be charing more about my experience. 


Resan tillsammans med; [SOS Barnbyar Sverige][Svenska Lantchips]
Foto: Bild av mig Mathilde Skaanberg

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

 1. Ser verkligen fram emot att läsa och ser mer från resan! Hur var Lantchips’ medverkande på resan? Vad är egentligen deras koppling till SOS Barnbyar och Ukraina?

  1. Företagen som var med är alla företag som bidrar en stor del av sin vinst till SOS Barnbyar.
   Svenska Lantchips ger hela 12% av sin vinst. Just SL låter SOS bestämma var behovet är
   stort och därför blev det Ukraina.

 2. Spännande och intressant resa! Jag ser fram emot att läsa mer!

  1. Väldigt intressant. Fantastisk att få se att hjälporganisationerna når
   fram.

 3. Jag älskar den här typen av initiativ, företag kan verkligen göra skillnad om de bestämmer sig. SÅ intressant att läsa mer om en resa långt bort från sandstränder och drinkar i solnedgången…

  1. Håller så med. Och jag tror att många fler företag både kan och bör
   engagera sig. Man är ju kanske lyckligt lottad som har möjlighet att
   göra båda typerna av resa ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *