I en värld där drive through till restauranger och banker har blivit en helt normal företeelse, utökas nu kategorin med ytterligare en “snabbvariant” i vår vardag. Nämligen av skilsmässan.

I Nederländerna har ett helt nytt hotellkoncept startats. Där får gästerna inte bara den vanliga servicen men även hjälp med sin skilsmässa. Efter att hotellgästerna checkat in, oftast i separata rum, får de träffa en medlare och ett antal jurister som hjälper till att ordna allt det praktiska kring parets skilsmässa. Processen tar två dagar, eller en hotellweekend, och kommer kosta paret minst € 2,499. När det är dags för utcheckning, är skilsmässan klar.

Skilsmässohotellet är inte en fysisk byggnad, utan använder sig av olika hotell runt om i Holland. Idag kan man välja bland ett tjugotal ställen. Ett exempel är Carlton Ambassador Hotel i Haag. Känner man inte för hotellvarianten av skilsmässan, ordnar de så klart även en traditionell skilsmässa. Pris? Fast pris på € 1,199 + € 150 i timmen.

Källa: [Divorcehotel][Vagabond]
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *