I helgen lyckades väninnan [fler bilder på hennes blogg] få med mig på Skånska Trädgårdsmässan i Malmö. Och det var faktiskt första gången jag var på en sådan. Vi hade en jättebra dag. Det blev en hel del inspiration, en del smakprovningar, föreläsning av Tareq Taylor [otroligt duktig föreläsare], föreläsning om Kryddor från Rosengård och hur man gör baklava [socker, socker, socker] och lite shopping. Visst hade man kunnat önska att det hade varit en större del av mässan som var trädgård [andra delen var hem och villa], men överlag bra ändå.

Det som dock lämnade störst avtyck på mig var så klart något som egentligen inte hade så mycket med trädgård att göra. För ett år sedan startades ett projekt som kallades “Kryddor från Rosengård”. Ett TV-program där man fick följa boende från några av de 150 nationaliteter som finns på Rosengård i Malmö hem till deras kök och laga deras favoriträtter. Serien ledde även till boken med samma namn och idag lever projektet vidare genom fler böcker och olika aktiviteter i Rosengård. Genom “Kryddor från Rosengård” kan man boka kryddvandringar och kryddprovningar på Rosengårds kolonilotter,  matlagningskurser, företagsevent och på hemsidan finns även en massa recept.

Jag måste säga att jag tycker att det är ett fantastiskt sätt att öppna upp Rosengård för resten av Malmö och resten av Skåne. Att skapa möten och genom det få förståelse för andra  kulturer. Det måste ju vara absolut bästa sättet att bryta den negativa trenden som just nu finns för Rosengård…

Foto: © Discovering The Planet

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *