Vi sitter och äter frukost med en av våra nya bekanta på hotellet i Tamarindo. Han undrar om vi varit på någon båttur i Mangroveträsken än? Det har vi inte, och hade faktiskt tänkt hoppa över det. Men Richard tycker att vi absolut inte ska missa detta äventyr. Så vi lyssnar så klart, och samma eftermiddag sitter vi i en båt.

 

Vilken underbar båttur! Vi betalade för en och en halv timme, men var ute i nästan två och en halv timme. Förutom alla olika fåglar [bland annat kolibris], såg vi krokodiler, apor, fiskar, krabbor, en meter stora termitbon och någon typ av tvättbjörn. Vår guide pratade inte mycket engelska, men vi lyckades ändå förstå varandra. Trevligare guide får man leta efter. Han gjorde allt för att vi skulle få se så många olika arter som möjligt. Han till och med fiskade för vår skull så att vi skulle få se en fisk, [som så klart kastades ut igen]. Dessutom fick vi lära oss vad alla arter vi såg hette, på spanska…

 

Kanske tur att Rickard övertalade oss att göra båtturen i Tamarindos mangroveträsk. För mycket mer djur i det vilda blev det inte under resan [bortsett från fåglar då, och ljudet av vrålaporna på håll].

 

Costa Rica, Tamarindo Mangroves

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *