Costa Rica, La Fortuna Vattenfall

 

Vi är i La Fortuna, Costa Rica. La Fortuna är mest känt för sitt enorma vattenfall ” Catarata Rio Fortuna” som är cirka 70 meter högt. Under hela vår resa har jag haft mina Converse på fötterna, i princip varje gång vi varit ute och gått. Denna dag, får jag av någon anledning för mig att jag ska ha flip-flops. Jag tänkte väl att vi inte skulle gå så mycket. Vi skulle ju bara titta på ett vattenfall!

 

Tills vi kom fram till ingången mot vattenfallet. Ett stup rakt ner [det kändes i alla fall så], en stensatt trappa på minst 200 trappsteg ner. Det och flip-flops, ingen bra ide!!! När vi efter tjugo minuters färd neråt kommer vi fram, glömmer vi snabbt bort trapporna [och att vi snart måste ta oss upp samma väg] för något magiskt. Med otrolig kraft landar de 70 meterna vatten i en liten sjö nedanför.

 

Vi står som förtrollade av fallet som är nästan öronbedövande. Vi inser att det är få förunnat att uppleva något sådant här, kanske i filmerna. Och kände man för att bada var det bara att hoppa i [mannen badade så klart, i över en timme]. Bara en liten bit bort, där fallet rinner ut är det en helt annan värld. Man hör vattenfallet på håll, men här hör man mest tystnaden, skogen och njuter av lugnet. Sedan börjar färden uppåt, långsam och tung…

 

 

0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *