Costa Rica, La Fortuna Vattenfall

 

Vi är i La Fortuna, Costa Rica. La Fortuna är mest känt för sitt enorma vattenfall ” Catarata Rio Fortuna” som är cirka 70 meter högt. Under hela vår resa har jag haft mina Converse på fötterna, i princip varje gång vi varit ute och gått. Denna dag, får jag av någon anledning för mig att jag ska ha flip-flops. Jag tänkte väl att vi inte skulle gå så mycket. Vi skulle ju bara titta på ett vattenfall!

 

Tills vi kom fram till ingången mot vattenfallet. Ett stup rakt ner [det kändes i alla fall så], en stensatt trappa på minst 200 trappsteg ner. Det och flip-flops, ingen bra ide!!! När vi efter tjugo minuters färd neråt kommer vi fram, glömmer vi snabbt bort trapporna [och att vi snart måste ta oss upp samma väg] för något magiskt. Med otrolig kraft landar de 70 meterna vatten i en liten sjö nedanför.

 

Vi står som förtrollade av fallet som är nästan öronbedövande. Vi inser att det är få förunnat att uppleva något sådant här, kanske i filmerna. Och kände man för att bada var det bara att hoppa i [mannen badade så klart, i över en timme]. Bara en liten bit bort, där fallet rinner ut är det en helt annan värld. Man hör vattenfallet på håll, men här hör man mest tystnaden, skogen och njuter av lugnet. Sedan börjar färden uppåt, långsam och tung…

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *