– Betalt partnerskap med Ving – 

 

Världen är full av upplevelser. Vi har valt att ta en titt på några av världens mest spektakulära naturliga vyer som samtidigt är lättillgängliga för besökare.

 

Det har nog aldrig funnits så omfattande möjligheter att resa som här och nu. Den pågående turism- och restrenden har gjort destinationer mer tillgängliga än någonsin tidigare, och med det stora utbudet av sista minuten resor får man en prisvärd chans att helt enkelt uppleva mera. Här är fyra av de mest häpnadsväckande naturliga vyer att uppleva.

 

SHAKHLUBAH | EGYPTEN

I staden Badrashin ligger den antika byn Shakhlubah. Där hittar du några av mänsklighetens äldsta ännu bevarande stenbyggnader. Här finns även många av de mindre kända men samtidigt uråldriga pyramiderna. Flera som besökt området vittnar om att det ger en alldeles särskilt känsla av att komma närmare egyptisk historia. På ett symboliskt sätt förenar det även dåtida Egypten med nutid. Något som gör denna plats särskilt spännande är att man än idag fortsätter att upptäcka nya fynd som ständigt skriver om vad som är känt om Egyptisk historia.

 

FLAMINGO BEACH | ARUBA

Enligt många så är inget besök på Aruba komplett utan att man tagit en sväng till Flamingo Beach. Det är nämligen det enda stället där man i öppet miljö kan träffa flamingos och även ta del av kristallklart vatten. Då det är en privat resort är det värt att komma ihåg att det finns en del begränsningar avseende när och var barn får vara.

 

Foto: Hidden Bottle

VYER I METEORA | GREKLAND

Grekland kan på många sätt och vis göra anspråk på att vara en av vår gemensamma moderna civilisations vagga. Det märks inte minst på antalet platser och vyer som enligt många paradoxalt nog är både antika och lätta att relatera till. På höga klippor av sandsten I staden Kalambaka hittar man Meteora där ett flertal klosterbyggnader mer eller mindre svävar dryga 400 ovanför fast mark. En otrolig vy att se oavsett om man väljer att ta sig hela vägen upp.

 

 

PAMUKKALE | TURKIET

Pamukkale är även känt som Bomullsfästningen och är ett av våra gemensamma världsarv. Det utgörs av terrasser och stalaktiter som bildats naturligt av områdets varma kalciumrika vatten. Området är definitivt svårt att beskriva och kombinerar skönhet med antika badhus som fortfarande är öppna för besökare. En unik chans att uppleva en resa till en svunnen tid som förenar tar vår mänskliga historia och sätter den i en tillgänglig kontext här och nu.

 

Vyer, PamukkaleFoto: Pixabay

 

Translation
Here are four incredible natural views in our world.


Dagens artikel är ett gästinlägg i betalt partnerskap med Ving.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *