När det gäller överdrivna och dyra projekt, är det väl få städer som slår Dubai på fingrarna, och nu är det dags igen. Det senaste projektet får alla tidigare byggen att hamna i skymundan. Nu ska man i Dubai bygga ett nytt Taj Mahal, och självklart ska det vara större än originalet i Agra Indien. Fyra gånger större.

Ett lokalt företag i Förenade Arabemiraten planerar att bygga kopian av Indiens kända byggnad Taj Mahal, som byggdes mellan 1631 och 1648 av Kejsaren Shan Jahan till minnet av hans älskade fru. Bygget ska nu alltså också marknadsföra Dubai som en större bröllopsdestination. Salim al-Musa, ordförande vid Falconcity of Wonders, säger att monumentet kommer kallas  Taj Arabia och likna det kända masouleumet.

Byggnaden kommer även inrymma lägenheter, shoppinggallerior omgivna av Moghul-style-trädgårdar, och ett hotell med plats för 300 personer. Företaget hoppas attrahera företag inom bröllopbranchen. Bollywoodstjärnor har redan uttalat sitt intresse för byggnaden då det är en bra filmmiljö. Taj Arabia är beläget i Falcon City där det kommer ha sällskap av andra underverk som Babylons Hängande Trädgårdar, Kinesiska muren, Pyramiderna, Eiffeltornet och Lutande Tornet i Pisa. Taj Arabia beräknas vara klar 2014. Kostnad? Runt 618 millioner… pund.

 

 

Källa: [Daily Mail][Indien]
 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *