Just nu går en av BBCs serier på BBC Brit, “Amazing Hotels – Life Beyond The Lobby”. En fantastisk serie om unika och makalösa hotell i vår värld. Programserien känns dessutom lika unik som hotellen. Programidén handlar inte bara om att hitta häftiga hotell, där vi som turister ska få en unik hotellupplevelse, de handlar lika mycket om de eldsjälar som har byggt hotellen och driver dem. Eldsjälar som som vill ta vara på naturen, gynna lokalbefolkningen och få områden som förstörts av oss människor att igen frodas och ha en framtid. 

 

De två programledarna är varandras motpoler och tillsammans blir de väldigt underhållande. Giles Coren är den lite komiskt ifrågasättande, lite bekväm och inte allt för äventyrlig. Medan Monica Galetti, som man känner igen från Masterchef Brittain, är den som testar det mesta och lagar maten. Hotellen de besöker är annorlunda aningen genom hur de är byggda, var de ligger eller både och. De två programledarna testar att några av jobben som finns på de olika hotellen, upptäcker dolda pärlor och upptäcker hotellens baksida, men spenderar också tid med personalen utanför deras jobb på hotellen. Programmet heter ju trots allt “Amazing Hotels – Life Beyond the Lobby”.

 

Otroligt nog har vi besökt två av de sex hotellen som de besöker i säsong ett. Marina Bay Sands i Singapore och Ice Hotel i Kiruna här hemma i Sverige. Tyvärr har vi inte sovit på något av dem. Just nu kan man se några avsnitt av “Amazing Hotels, Life Beyond The Lobby ” på kanal 7, men alla på BBC ONE. Vill man se alla de tre första säsongerna, kan man göra det på TV4 play. Det har gjort fem säsonger av serien hittills.

 

SÄSONG 1
Marina Bay Sands, Singapore
Mashpi Lodge, Ecuador
Giraffe Manor, Kenya
Royal Mansour, Marrakesh, Morocco
Fogo Island Inn, Fogo Island, Canada
ICEHOTEL, Sweden

SÄSONG 2
The Brando Resort, French Polynesia
Anantara Al Jabal Al Akhdar, Oman
Grand Resort Bad Ragaz, Schweiz
Ashford Castle, Irland
The Silo, Sydafrika
Hacienda Vira Vira, Chile
St. Moritz, Schweiz

SÄSONG 3
MGM Cotai, Macau
The Torridon, Scotland, Storbritannien
Schloss Elmau, Tyskland
Jade Mountain, St Lucia
Swinton Estate, Yorkshire, Storbritannien
Shangri-La, The Shard, London, Storbritannien

SÄSONG 4
ION Adventure Hotel, Island
Reid’s Palace, Madeira
Grand Park Rovinj, Kroatien
Nimb Hotel, Copenhagen, Danmark
Qasr Al Sarab Desert Resort, Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten
The Lanesborough, London, England, Storbritannien

SÄSONG 5
Kasbah Tamadot, Marocko
Joali Maldives, Maldiverna
Nusfjord Arctic Resort, Norge
Ceylon Tea Trails, Sri Lanka
Phinda Game Reserve, Sydafrika
Borgo Egnazia, Italien
Glenapp Castle, Scotland
Hotel Hubertus, Italien Dolomiterna

 

7 AV HOTELLEN PÅ MIN BUCKETLIST


MARINA BAY SANDS, SINGAPORE | ✅️

Giles Coren och Monica Galetti börjar arbeta på ett av världens största hotell, Marina Bay Sands i Singapore, som har en personal på 9 500. Hotellet tar hand om en miljon gäster varje år och kostade 3.5 miljarder pund att bygga.

 

PHINDA GAME RESERVE, SYDAFRIKA

Phinda Private Game Reserve, tidigare känt som Phinda Resource Reserve, är ett 170 kvadratmeter stort privat viltreservat som ligger i KwaZulu-Natal, Sydafrika, mellan Mkuze Game Reserve och Greater St. Lucia Wetland Park. Phinda Mountain Lodge är ståtligt belägen på en kulle, med enastående utsikt över de frodiga Lebombo-bergen. Det här är en exklusiv och familjevänlig safaridestinationen i Phinda Private Game Reserve i KwaZulu-Natal. Phinda Mountain Lodge har 16 sviter, sex stugor och en familjesvit. Oavsett om man bor i en enskild svit, stuga eller familjesvit har man utöver egen utomhusdusch och privat pool en fantastisk utsikt från rummets terrass.

 

MASHPI LODGE, ECUADOR 

Mashpi Lodge, Ecuador. Giles Coren och Monica Galetti beger sig till molnskogen i ecuadorianska Anderna för att arbeta på Mashpi Lodge, ett modernistiskt hotell värt 10 miljoner dollar.

 

GIRAFFE MANOR, KENYA

Giraffe Manor ligger utanför Nairobi i Kenya. Giles Coren och Monica Galetti upptäcker det unika hotellet där giraffer, personal och gäster samexisterar i en jaktstuga i skotsk stil från 1930-talet vid Nairobis nationalpark. Ägarna Tanya och köpte hotellet 2009 och deras mål är att driva världens mest unika hotell. Men det är hårt jobb och de jobbar sju dagar i veckan och sover vara fem timmar per natt. Det här hotellet har jag drömt om i över tio år. Att få dela din frukost med en giraff är ju bara surrealistiskt. Upplevelsen behöver dock böjas ett år i förväg och kostar mellan 500 och 1 000 dollar per natt. Men pengarna går inte bara till driften av hotellet, men också vårdprogrammet de driver för att öka antalet av den utrotningshotade giraffen.

 

ROYAL MANSOUR, MAROCKO 

Giles och Monica kommer till Royal Mansour, ett av världens mest diskreta hotell som ligger undangömt djupt inne i Marrakech  forntida Medina. Ett hotell byggt på en obegränsad budget.

 

JADE MOUNTAIN, ST LUCIA

St Lucia har funnits på önskelistan ett tag. Med upptäckten av Jade Mountain Resort har den nu tagit sig uppåt på önskelidtan. Den tropiska regnskogen, de härliga stränderna, vulkanen och två egna ”sockertoppar”, är lite av det som präglar ön St. Lucia i Karibien. Med sin frodiga och tropiska regnskog, utmärker sig St. Lucia från en del andra öar i området och kan även ståta med sin egen vulkan. Jade Mountain utmärker sig för sin djärva arkitektur där arkitekten och ägaren Nick Troubetzkov har tagit ut svängarna med att skapa denna fascinerande, vackra resort med enskilda broar som leder till den exceptionella infinitypoolen och där robusta stenkolonner som reser sig mot skyn. Man har dessutom räddat ön från utflyttning, genom att skapa 500 nya jobb för lokalbor.

 

ICEHOTEL, SWEDEN | ✅️

Giles och Monica har klätt sig i termokläder och utrustat sig för extremt väder, innan de ger sig in en värld full av snö, is och en himmel som skiftar i blå och skära toner, 200 km norr om Polcirkeln i svenska Lappland. De besöker och jobbar i en värld av snö på Ice Hotel i Kiruna.

 

Translation:
BBCs new documentary “Amazing Hotels – Beyond the Lobby” is really capturing and I love the idea of seeing all the hard work behind the scenes. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *