Efter två dagar i Brunei är det dags att upptäcka Singapore. Och jag är kär. Jo, det är jag. För första gången i mitt liv skulle jag kunna gå så långt att jag blir en “äkta” turist. Jag skulle kunna gå så långt att jag köper en ” I love Singapore” t-shirt. Det tog inte många minuter innan jag insåg att jag befinner mig på ett ställe som jag omedelbart har tagit till mig och längtar tillbaka till innan jag ens lämnat det.

 

Jag inser också ganska snabbt att två dagar här inte kommer räcka på långa vägar. Och, till sist får en storstad en plats på min toppfem lista. Även om jag gillar både Paris och Budapest, fick tyvärr ingen av dem en plats där. Vi bor på ett litet hotell som heter Lloyds och är supermysigt, även om vi inte hinner se mycket av det. Man har satsat på en lite japansk avskalad stil som jag bara älskar. Det ligger i området Orchard, där man också hittar massor av köpcenter, vilka vi inte hinner se mycket av. Här är också kontrasterna fantastiska. Kvarteret där vi bor består mestadels av en och tvåvåningshus med kolonial historia. Men bara några gator bort, tornar köpkomplex och höghus upp sig.

 

Efter att ha gjort en alldeles för lång lista på vad vi vill hinna med, kortar vi ner den till att omfatta två saker per dag. Bättre att kunna njuta ordentligt av få saker än att stressa. Nu har vi dessutom en anledning att åka hit igen. Vi börjar första dagen med att ta tunnelbanan till Marina Bay. Arkitekturen och de otroliga byggnaderna slår emot en på ett storslaget sätt. Man är imponerad, fascinerad och förtjust som ett litet barn. Det varma men molniga vädret har fortsatt att förfölja oss och jag känner att jag misslyckas med att fånga vyn på bild på ett bra sätt. Men hur kan man låta bli att låta avtryckaren gå ändå. Singapores regering har spenderat 35 miljoner dollar på den 3,5 kilometer långa strandpromenaden och området omkring den.

 

 

MARINA BAY SANDS

Vi fortsätter in på Marina Bay Sands. Man vänjer sig snabbt vid de snabba övergångarna från varmt och fuktigt utomhus, till kallt och svalt inomhus. Ett spektakulärt hotell med en båtformad konstruktion med en infinitypool på taket för hotellets gäster. Våning efter våning med de finast märkena avlöser varandra. Prada, Versace, Dior, Valentino och Saint Laurent. Alla de finare märkena har hittat en plats här. Ett kasino, teater, museum, skyparken med infinity poolen och restauranger i toppklass. Vad sägs om en köttbit på Wolfgang Pucks Restaurang Cut för   1 500 kronor? Vi äter vår lunch på Twg teacompany med lite rimligare priser och en underbar upplevelse. Afternoon tea eller en rätt spetsad med någon av alla de tesorter som Twg erbjuder.

 

På kvällen bjuder Singapore på ett ljusspel på Singapore River[/dropcap] och än en gång levererar staden. I Marina Bay hittar du även Singapore Flyer, pariserhjulet med en diameter på 150 meter och en total höjd på 165 meter är det världens högsta pariserhjul. Här finns också Formel 1 banan Marina Bay Street Circuit. Singapore Grand Prix är också första deltävlingen som hade nattlopp i F1. Självklart gjorde vi ett besök på startbanan då mannen är ett riktigt fan av sporten.

 

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *