Singapore, Gardens By the Bay

 

Gardens by The Bay var mitt enda stora måste inför besöket i Singapore. Varenda gång dessa gigantiska stålträd dök upp på Instagram kände jag att jag var tvungen att se dem i verkligheten. Så vi bestämde oss för att lägga en hel eftermiddag och kväll där och ta oss den tid som behövdes.

 

 

Man hade en internationell tävling om designen för parken och fick in 170 bidrag från 24 länder. Den invigdes så sent som 2012. Trädgården är en del av den 1,010,000 m2 stora parken i centrala Singapore .De stora träden hittar man centralt precis bakom Marina Bay Sands. Målet med parken var att förändra Singapore från en “Garden City” till en “City in a Garden” och jag tycker nog att de har lyckats extremt bra. Eller så kanske jag är väldigt lättimponerad.

 

SINGAPORE BLIR EN CITY IN THE GARDEN

Singapores regering ville förändra Singapores stadsbild och ge den en ny image genom att bygga parken. Trädgården är en del av den 1,010,000 kvadratmeter stora parken i centrala Singapore och består av tre trädgårdar; Bay South Garden, Bay East Garden och Bay Central Garden. Parken består dessutom av två stora glasväxthus och flera mindre avdelningar och trädgårdar. Växthusen representerar olika delar av världen och har olika klimat.

 

De 18 jätteträden som är 25 till 50 meter höga är sammankopplade med gångbroar emellan på 22 meters höjd. Supertree Grove med sina upp till 50 m höga konstgjorda “superträd” är ett försök att bygga en trädgård på höjden. På dagen ger de ibland välbehövlig skugga, och på kvällen används de för en ljusshow. Överallt i parken hittar man dessutom stora skulpturer av djur och insekter. Här har inte sparats in på något. Parken är öppen från 05 på morgonen till 02 på kvällen, och det är gratis att gå in i själva parken.

 

LÄS MER: Fler artiklar om Singapore

 

 

GLASVÄXTHUSEN FLOWER DOME OCH CLOUD FOREST

Parken består dessutom av två stora glasväxthus och flera mindre avdelningar och trädgårdar. Växthusen representerar olika delar av världen och har olika klimat och här kostar det lite att gå in. Det största glashuset är Flower Dome. Det är ett växthus med medelhavsklimat och här visar man växter från bland annat Australien, Kalifornien och Medelhavet. Det består av sju olika trädgårdar. The South American garden, The Australian garden, The South African garden, The South American garden, The Mediterranean garden och The Californian garden . Kupolen är 38 meter hög och håller en temperatur mellan 23°C och 25°C.

 

Det andra växthuset är The Cloud Forest och det växthus som vi valde att besöka. Med sin 35 meter höga bergssida visar man blommor och växter som vanligtvis återfinns på lite högre höjd och i tropiska bergsklimat. Här finns också världens högsta vattenfall inomhus. Områden som representeras är Sydöstra Asien, Central och Sydamerika. De olika trädgårdarna här är bland annat; The lost world, The cloud walk, The Cavern and the Crystal Mountain, The Treetop walk, och The Secret garden. Högst upp finns en jättefin trädgård där många passade på att ta både selfies och fina minnesbilden. Ganska underhållande.

 

 

ETT MÅSTE VID DITT BESÖK I SINGAPORE

Det var väl trevlig att gå där inne, men inte lika stor wow-faktor som träden utanför. Solceller driver nattbelysningen och bioreaktorn och ser till att anläggningen är koldioxidneutral. Aska från bioreaktorn används som gödning i trädgårdarna. Inspirationen till hela skapelsen kommer bland annat från Karri-träden i Australien. Otroligt spännande arkitektur, inte minst på natten då dessa superträd lyses upp av otaliga lampor.

 

Jodå, hit vill jag nog igen…

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Så himla häftigt! Blir jättesugen på Singapore, funderar på att åka dit en weekend när vi ändå är i Thailand. Tål att tänkas på.

    1. Tycker jag absolut att ni ska göra :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *