Som en kontrast till de skinande skyskraporna vid Marina Bay är Chinatown med sina låga hus, små utomhusrestauranger och utsmyckade tempel som ett steg tillbaka i historien. Chinatown är som ett eget litet land mitt i Singapore.

 

Trots att jag har varit i New York ett flertal gånger, har jag aldrig hunnit besöka Chinatown. När jag nu fick tillfälle, blev jag självklart överförtjust, vilket kanske inte är så svårt att gissa. De gamla traditionella köpmannahusen från 1800-talet är noggrant renoverade och bevarade. Gatumarknader, små och stora kinesiska apotek och medical halls och billiga kinesiska matstånd. Allt som behövs för att man ska känna lite kultur och doften av något annat ett moderna skyskrapor.

 

Singapore består av 63 öar och är Sydostasiens minsta land. Av de 5,5 miljonerna invånare är majoriteten av befolkningen kineser, 76,8 procent. Av ursprungsbefolkningen malajerna finns här 13,9 procent. Mer än 40% av invånarna är anhängare av buddhismen och detta bidrar så klart till att det finns en rik kultur av buddisttempel och hindutempel här. Om man har lite mer tid än vad vi hade, kan man också besöka de lite mindre stadsdelarna Little India och Arab Quarter.

 

 

Vi hittade på Tripadvisor en liten promenadapp som man kunde följa och då inte riskera att missa något viktigt. Men man bestämmer så klart själv var man stannar och när. Vi hoppade över vissa stopp som Chinatown Heritage Centre. Kanske man borde tagit sig tid, för här har man möjligheten att se hur Chinatown blev till och hur livet var för de tidiga invandrarna. Men vi var lite rädda att vår tid inte skulle räcka till.

 

Chinatown är inte bara kinesisk kultur. Här finns även Sri Mariamman Temple, Singapores äldsta hindutempel. Templet har en fantastisk entré med massor av små skulpturer. Sri Mariamman-templet, som byggdes 1843, är det största hinduiska templet i Singapore. Det är också en av de många religiösa byggnader som är märkta som nationella monument på grund av deras historiska värde.

 

Ett av våra favotitstopp blev Buddha Tooth Relic Temple, som är ett fyra våningars buddisttempel. Här stannade vi ganska länge och tog oss tid att besöka alla våningarna. På första våningen hittar man den 3,5 ton tunga buddastatyn gjord av 320 kilo guld som donerats av troende. Templets arkitektur är grundat på element från Tang Dynastin och inspirerat av buddisten Mandala. De fyra våningarna består av The Buddhist Culture Museum, Eminent Sangha Museum, Sacred Light Hall, och Theatre. På översta våningen hittar man också den fina trädgården med det stora bönehjulet.

 

Och ibland när man resor, kan man råka ut för väldigt trevliga möten med lokalbefolkningen. Den 96 år gamla damen, gick helt sonika fram till mannen och frågade var han var ifrån. Detta gav oss ytterligare en unik upplevelse av Singapore. Det visade sig minsann att hon reste en hel del. Framförallt till Usa.

 

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *