När man tror att att man inte kan komma på konstigare skönhetsmetoder en näktergalsbajs kommer det ändå en ny och lite galnare metod.

 

Enligt medicinska experter i Japan ska snigelslem innehålla antioxidanter som hjälper huden att hålla kvar fukt, slemmet ska också få döda hudceller att försvinna. Men nu pratar vi inte vanliga trädgårdssniglar, de rekommenderas inte att använda eftersom det är ohygieniskt.

 

En skönhetssalong i Japan erbjuder sina besökare en ny behandling med levande sniglar som kryper i ansiktet. Behandlinge ska hjälpa kvinnor att bli av med död hud och rensa porer. Men behandlingen fungerar även mot solbränna och ska ha en föryngrande effekt på huden. Skönhetssalongen  Ci:z.Labo i Tokyo säger att det är den första snigelbehandlingen i Japan. Kunder som bokar ” Celebrity Escargot Course” kommer få fem minuter snigelterapi, massage och andra ansiktsbehandlingar.

 

Idén till skönhetsbehandlingen ska ha fötts efter att flera snigelodlare noterat att de fått väldigt lena händer efter att hanterat sniglarna. Än så länge är ansiktsbehandlingen, där alltså sniglar kryper runt i ansiktet, bara tillgänglig i Japan och då till en kostnad av cirka 1 600 kronor. Men en betydligt billigare ansiktsgel med snigelslem finns också att köpa. Känner du dig sugen på att prova ska du hålla utkik efter Dr Organic Snail Gel.

 

 

Bildkälla: Reseaktuellt, News Asiantown, Rukshuk Livejournal

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *