Ett av världens mest annorlunda boenden hittar man faktiskt i här i Sverige. Gruvsviten i Sala har hamnat på listor världen över som ”ett av världens häftigaste, galnaste och coolaste” hotellrum. Sviten finns 155 meter under jord.

 

Man kan välja boende på 155 meters djup, 60 meter eller bo ovan jord. Man bör ha varma kläder och skor då temperaturen i gruvan är runt +2 grader året runt. I själva sviten är det dock +18 C och sängen är utrustad med tjockt täcke och extrafiltar. Så här beskriver man en vistelse i Sala Gruva;

“Vid ankomst får ni en guidad visning av denna fantastiska miljö på 155 m nivån. Därefter har ni lite egen tid för er själva. Ni får tillgång till vårt vandrarhem där ni kan duscha eller bara ta det lugnt i loungen. Vi hjälper er gärna att boka middag på någon av Salas trevliga restauranger och efter god middag tar er guide ner er till gruvsviten. Där väntar en korg med lite smått och gott som vickning och ni vilar sedan tryggt i bergets famn. På morgonen serveras en god frukost av en av våra gruvdrängar och det är sedan dags att ta hissen upp till marknivå igen.”

 

Pris: 4.290 kr för två personer. I paketet ingår: En natt i gruvsviten, guidad tur på 155 m nivån, en vickningskorg med choklad, ost, kex, mousserande vin, frukt mm samt frukost.

 

 

 

Källa: [Salasilvergruva]

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *